Holsmer: Tallinna saamatus eurorahasid kasutada on suur probleem

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Holsmer.
Remo Holsmer. Foto: Peeter Langovits.

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Remo Holsmer esitas volikogu istungil linnapea Edgar Savisaarele arupärimise Tallinna plaanide kohta eurorahade kasutamisel.


Holsmeri sõnul on reaalsete töökohtade loomine ja linlaste elukvaliteedi parandamine Tallinnas takerdunud linnavõimu suutmatuse taha kasutada eurorahasid.

«Euroopa Liidu vahendite maksimaalne kasutusele võtmine on äärmiselt aktuaalne ja oluline teema kogu riigi jaoks. Eurorahadega toetatakse suuremahuliste infrastruktuuriobjektide ehitamist, misläbi paraneb meie kõigi elukeskkond. Samuti luuakse eurorahade kasutamisega reaalseid töökohti, mida praegu on väga vaja,» ütles Holsmer.

Holsmeri sõnul on murettekitav Tallinna senine suutmatus eurorahasid kasutada. «Selle aasta üle seitsme miljardi kroonises linnaeelarves moodustavad eurorahad vähem kui 100 miljonit krooni. See on ju kaduvväike osa, eriti olukorras, kus linnal on vaja järgmise aasta eelarves katta vähemalt miljardi krooni suurune puudujääk,» märkis Holsmer.

Holsmer meenutas, et lisaks loobus linnavalitsus 500 miljonist kroonist, mille vabariigi valitsus linnavalitsusele Russalkast Vanasadamani kulgeva Põhjaväila ehitamiseks eraldas. «Põhjaväila ehitamata jätmise tagajärjena jääb rahastamata oluline tee-ehitusobjekt Tallinnas, tööd ei saa Eesti ehitusettevõtjad ja loomata jäävad tuhanded töökohad. Samuti istuvad inimesed edasi liiklusummikutes kesklinnast Lasnamäele ja Piritale sõites,» lausus Holsmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles