Ametnikud kimbutasid Kopli liinidel kodutuid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinid.
Kopli liinid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Politsei, päästeameti, munitsipaalpolitsei ja Põhja-Tallinna valitsuse esindajad kontrollisid Kopli liinidel läbi viidud ühisreidi käigus tühjadesse majadesse omavoliliselt kolinud inimesi.


«Külmade ilmade saabumine toob igal aastal kaasa kodutute tungimise tühjalt või osaliselt tühjalt seisvatesse hoonetesse nn Kopli liinidel. Et omavoliliselt hõivatud ruumides puudub üldjuhul elekter, kasutatakse nende kütmiseks ja valgustamiseks lahtist tuld, millega kaasneb tuleoht nii hoonetele kui ka seal seaduslikult elavatele elanikele,» teatas Põhja-Tallinna valitsuse pressiesindaja.

Reidi käigus kuulasid ametnikud ära hoonetes seaduslikult elavate elanike kaebused omavoliliselt tühjadesse korteritesse tunginud kodutute kohta. Politsei tegi kõikide patustajate isikud kindlaks, kontrollimaks, et nende seas pole tagaotsitavaid.

Seejärel tehti kutsumata majalistele suuline ettekirjutus plats nädala jooksul puhtaks teha.
Nädala pärast viiakse läbi järelreid ja kontrollitakse korralduse täitmist.

Reidist osavõtjad tõdesid, et taolisi reide on tarvis jätkata ning muuta need talvise külmaperioodi ajal regulaarseteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles