Viimsi kaebas samasooliste pere kohtuotsuse edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Viimsi Vallavalitsus otsustas edasi kaevata halduskohtu otsuse samasooliste perele peretoetuse maksmise vaidluses, pere lastele aga kingitakse aastaks tasuta sõiduõigus ühistranspordis.

«Eestis ei ole mitte mingisugust õiguskindlust perekonna mõiste tõlgendamisel,» põhjendas Viimsi vallavanem Haldo Oravas otsuse edasikaebamist.

«Selline olukord on tekitanud arusaamatusi Viimsi valla toetuste määramisel ning loob tõenäoliselt edaspidigi segadust kogu ühiskonnas. Ka meid huvitab, kes või mis on meie riigis perekond. Kohus ei ole seda küsimust sisuliselt arutanud.»

Samas otsustas vallavalitsus, et sõltumata kohtulahendist antakse vaidlusaluse pere lastele tasuta sõiduõigus ühistranspordis. «Lapsed ei peaks kannatama reguleerimatuse pärast meie õigusruumis: lapsed ei ole selle vaidluse sihtgrupp. Nad ei pea ära ootama, kuni täiskasvanud vaidluses tõde otsivad,» sõnas Oravas.

«Eestis on tekkinud olukord, kus tähelepanu vajavad eelkõige purunenud perede lapsed, kus täiskasvanud kinnitavad oma vastutust laste ees tihti vaid toetusraha taotledes,» lisas vallavanem.

Viimsi abivallavanem Urve Palo lisas, et kohtuotsusest ei selgunud, milliste kriteeriumite alusel saab lugeda koos elavaid, kuid mitte abielus olevaid partnereid perekonnaks. Samas sünnib Eestis tervelt 60 protsenti lastest peredesse, kus vanemad ei ole omavahel abielus.

«Viimsi vallavalitsus ootab kohtulahendit, mis aitaks tagada õigusselgust, keda üleüldse võib määratleda kui perekonda ja kas ka kaebuse esitaja koos oma elukaaslase ja lastega moodustavad perekonna. Lisaks soovime, et riik tagaks õiguskindluse koos elavatele partneritele, kes ei ole abielus,» sõnas Palo.

Tallinna halduskohus tühistas oktoobris Viimsi vallavalitsuse korralduse, mille alusel jäeti samasooliste perekonna taotlus peretoetuse saamiseks läbi vaatamata ja neile toetus määramata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles