Tallinn taotleb Kopli liinide maid endale

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinid.
Kopli liinid. Foto: Toomas Huik.

Linnavalitsus määrab homsel istungil munitsipaalomandisse taotletavatele Kopli liinide ala maatükkidele sihtotstarbe.


«Nende katastriüksuste linna omandisse taotlemine ja neile sihtotstarbe määramine on ala detailplaneeringu kohaselt väljaarendamise üheks eelduseks,» selgitas abilinnapea Eha Võrk Raepressi vahendusel. «Nendele maatükkidele on plaanis rajada korterelamud ning äriruumidega korterelamud, ärihooned, rajatavat elamukvartalit teenindavad tänavad ja haljasalad.»

Kevadel läbi viidud kirjalik enampakkumine alale hoonestusõiguse seadmiseks nurjus. «Huvi piirkonna arendamise vastu on suur, kuid sinna kavandatud kinnisvaraarenduse maht on kinnisvaraturu hetkeseisu arvestades hirmutav,» tõdes Võrk.

Võrgu sõnul tahab linn leida võimeka arendaja, kellega koos piirkond üheks Tallinna esinduslikumaks elamurajooniks kujundada. Kehtestatud detailplaneeringu kohaselt on võimalik alale ehitada kuni viiekorruselisi korterelamuid kokku umbes 277 korteriga ja 38 ühepereelamut.

Peale elamute ehitamise ja taastamise peab hoonestaja välja ehitama ehitiste teenindamiseks vajalikud tehnovõrgud, vihmaveekanalisatsiooni ja tänavarajatised koos tänavavalgustusega ja liikluskorralduse süsteemidega ning rajama üldkasutatava haljastuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles