Amuuri leopard Kaia lendab Inglismaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia kaalub küll vaid alla 30 kilo, aga tema reisipuur lisas raskust, mistõttu tuli loomaaia töötajatel päris vaeva näha.
Kaia kaalub küll vaid alla 30 kilo, aga tema reisipuur lisas raskust, mistõttu tuli loomaaia töötajatel päris vaeva näha. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna loomaaias eelmise aasta 15. mail sündinud üliharuldasest kolmest Amuuri leopardist esimene püüti täna kinni, pandi kasti ning homme asub ta juba teele Inglismaale Marwelli loomaaeda. Lend vahemaandumisega Kopenhaagenis võtab aega 3 - 4 tundi.


Tallinna loomaaia direktori Mati Kaalu sõnul leiavad kõik kolm leopardijõnglast tõenäoliselt veel sel kuul endale uue kodu.

Edgar lendab üle ookeani ning hakkab edaspidi elama USA-s Pennsylvania looaaias, Toomas aga teisel pool Soome lahte Helsingis.

Kuna leopardikutsikad sündisid 2008. aasta 15. mail ehk Tallinna päeval, pandi neile ka Tallinna linnajuhtide järgi nimeks Kaia, Edgar ja Toomas.

Kaal selgitas, et haruldaste loomade saatmist ühte või teise kohta korraldab rahvusvaheline komisjon. Loomaaiad annavad elukad üksteisele tasuta üle, kuid veokulud tasub saaja loomaaed. Kaia lennu Inglismaale maksab esialgu kinni küll Tallinna loomaaed, kuid esitab seejärel Marwellile arve.

Ta mainis, et amuuri leopard on tõenäoliselt kõige haruldasem kaslane maailmas ning vabas looduses elab neid loomi ainult 50 isendi ringis.

Pooleteistaastaste amuuri leopardide Tallinnas sündinud isa Fred ning Berliinis ilmavalgust näinud ema Darla on valmis järgmiseks suveks uut pesakonda soetama.

Kaal ütles, et Tallinna loomaaed oli endises Nõukogude Liidus esimene koht, kus amuuri leoparde paljundama hakati.

Tallinna loomaaia asedirektor Vladimir Fainštein ütles, et Kaia on rahulik ja tasakaalukas loom ning tal ei ole Inglismaal midagi karta, sest satub headesse tingimustesse.

«Lugesime Kaiale sõnad peale, et ta oleks seal hea laps,» ütles Fainštein. «Eks natuke kahju on ikka, kui su hoolealune mujale läheb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles