Tallinna uus kainestusmaja hakkab kliente vastu võtma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna värske kainestusmaja
Tallinna värske kainestusmaja Foto: Mihkel Maripuu

Oktoobris pidulikult avatud Tallinna uus kainestusmaja hakkab alates esmaspäevast liialt napsitanud inimesi vastu võtma.


Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja ütles BNSile, et kainestusmaja on valmis esimesed kliendid vastu võtma alates esmaspäeva hommikust.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar avas kainestusmaja pidulikult 8. oktoobril, kuid tegevust asutus siis a=veel ei alustanud. Oktoobri algusest kuni novembri keskpaigani käis kaineri töö ettevalmistamine ja personali väljavalimine.

Politseiameti ning Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti vahel sõlmitud lepingu kohaselt ehitas Tallinna linn Merelahe tee 4 kinnistule 57-kohalise kainestusmaja, lisaks on kuni 10 kohta ette nähtud meditsiinilise näidustusega patsientidele.

Kainestusmajas korraldatakse kainenemisele toodud isikutele vajalik meditsiiniline abi ja ööpäevaringne järelevalve. Politseiamet tagab arestimaja kainestuskambri tööks vajaliku personali ja tehnika, Tallinn kannab hoone ekspluatatsiooniga seotud kulud.

Vajadusel kaasab politsei meediku, kes otsustab, kas joobnud isik vajab tervishoiuteenust. Kuna kainestusmajas hakkab olema ööpäevaringselt tööl erakorralise meditsiini oskustega meditsiiniõde ja hooldustöötaja, vähendab see linna hinnangul koormust haiglate erakorralise meditsiini osakondadele.

Kainestusmajas on ühe- ja kahekohalised kambrid, kolm eelkambrit juhuks, kui korraga saabub kainenema suurem seltskond ja tekib järjekord menetlustoimingutele, ööpäevaringse õendusabiga jälgimis- ja protseduuriruum, duširuumid, riietehoidla ja personaliruumid.

Hoone projekteeris WSP Talone OÜ, ehitas Koger & Partnerid, sisustas Standard. Ehituse kogumaksumuseks koos sisustusega kujunes 25 732 724 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles