Päästjad harjutasid Olümpia hotellis tulekahju kustutamist

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella poole kolme ajal algas Tallinnas Reval Hotel Olümpias traditsiooniline tuletõrje- ja evakuatsiooniõppus, mille käigus imiteeriti täielikku evakuatsiooni.

Koostöös Põhja-Eesti päästekeskuse ja päästeametiga korraldatav õppus toimub regulaarselt ja selle käigus mängitakse läbi päästetööde läbiviimine tulekahju olukorras, testitakse hotelli tehnosüsteeme ning personali ja päästeameti koostöövalmidust.

Õppus ehitati üles häirekeskusesse tulevale teatele, et Reval Hotel Olümpia kõrgeima korruse numbritoas on puhkenud tulekahju. Tulekahju olukorda imiteeriti suitsupumbaga ning korraldatakse täielik evakuatsioon. Politsei õppusele kaasatud polnud, küll aga kiirabi. Häireid hotelli ümber kulgevas liikluses ei olnud.

Põhja-Eesti päästekeskuse päästetöödeteenistuse juhi Mart Silla sõnul on ühisõppuste korraldamine inimeste elude päästmiseks reaalse tulekahju puhkemisel hädavajalik.

«Päästjatel pole igapäevaselt võimalik harjutada Olümpia hotelli taolises kõrghoones. Õppuste käigus saavad päästjad harjutada standardhargnemisi hotelli ülemistel korrustel ning katsetada inimeste ja tulekollete leidmiseks kasutatavaid termokaameraid,» ütles Silla.

26-korruseline Reval Hotel Olümpia on üks Tallinna silmatorkavamaid ehitisi, mis on ehitatud 1980. aastal. Hotellis on 390 hotellituba, 13 konverentsiruumi, mille kogupind on üle 900 m2, banketisaalid, restoran Senso ja kohvik Boulevard, 26. korrusel asuv tervisekeskus, ööklubi Bonnie ja Clyde ning ilusalongid.

Reval Hotels on Baltimaade suurim hotellikett, kuhu kuulub täna kaheksa täisteenust pakkuvat kõrgtasemelist hotelli Baltikumi linnades. Kolm hotelli Riias, üks Vilniuses ja üks Kaunases, kolm Tallinnas. Reval Hotels hotellid Tallinnas on Reval Hotel Olümpia, Reval Hotel Central ning Reval Park Hotel & Casino.

Sügisest on avatud uus hotell Peterburis - Reval Hotel Sonya. Reval Hotels omanikuks on Norra tuntuim kinnisvarafirma Linstow AS. Linstow AS on AWILHELMSEN AS tütarfirma, kellele kuulub ka maailmas suuruselt teine luksuslaevu haldav ettevõte Royal Carribean Cruisline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles