Lõunamaised loomad kipuvad tuppa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgetups-marmorsett vastsündinud pojaga.
Valgetups-marmorsett vastsündinud pojaga. Foto: Tallinna loomaaed

Pühapäeval saab talvekuu juba poole peale ning päevad muutuvad järjest pimedamaks. Polaaralade elukad, nagu jääkarud ja muskusveised on rõõmsad ja lustivad lumes, lõunamaised loomad käivad aga õues lühidalt ja tikuvad kohe taas sooja tuppa tagasi.


Troopikamajas sündisid sel nädalal valgetups-marmosetil kaksikud. Tillukesed võluvad olevused klammerduvad isa turjakarvadesse ja teevad kaasa kõik need akrobaatilised harjutused, mida ise ette võtab. Aegajalt minnakse üheskoos ema juurde, kellel on pisikeste jaoks alati varuks maitsev piimaamps.

Veelinnutiikidelt kolisid kevadeni majja pelikanid, kuid aastaringselt õues olevatele veelindudele ilmus ootamatu külaline, looduslik suur-laukhani, kes toimetab koos nendega jäälahvanduses nagu omas kodus.

Täna avatakse talveks tegevuse lõpetanud kohviku Illu ruumides pidulikult näitus "Elavad kalliskivid ja muud mutukad", mis homsest kuni kevadeni jääb kõigile külastajatele avatuks. Näha saab värvikirevaid ehismardikaid, mitmeid väga omapärase välimusega raagritsikaid, ülipikkade tundlatega koopakilke, hulgaliselt troopilisi prussakaid, hiidtuhatjalgu Aafrikast ning suuri troopilisi tigusid.

Igal kolmapäeval on samas võimalik kuulata Aleksei Turovski loenguid mitmesugustel põnevatel selgrootutega seotud teemadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles