Mustamäed asub juhtima noor sotsist ärimees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Tallinna piirkond valis pealinna Mustamäe linnaosa vanemaks 28-aastase ettevõtja

Lauri Laatsi

.


«Lauri on aastaid olnud aktiivselt tegev meie erakonna piirkonna ühenduses,» ütles SDE Tallinna piirkonna esimees Jaak Juske. «Tegemist on aktiivse noore mehega, kellel on nüüd võimalus.»

Mustamäe linnaosa vanema koha andis sotsiaaldemokraatidele Keskerakonnaga nädala eest sõlmitud koalitsioonileping, mille järgi kuulub erakonnale ka Tallinna linnavolikogu aseesimehe ning säästva arengu ja järelevalvega tegeleva abilinnapea koht.

Linnavolikogu aseesimeheks valiti eelmisel neljapäeval SDE aseesimees, varasem eurosaadik Katrin Saks, abilinnapea kohale on esitatud erakonna esimees Jüri Pihl.

Lepingu järgi saab erakond ka volikogu kolmes komisjonis esimehe ja kolmes aseesimehe koha, samuti kuulub parteile kolme linnaosa halduskogu esimehe ning kolme aseesimehe koht.

Keskerakonnale kuulub koalitsioonileppe kohaselt linnapea ja viie abilinnapea, linnavolikogu esimehe ning Haabersti, Kesklinna, Kristiine, Lasnamäe, Nõmme, Pirita ja Põhja-Tallinna linnaosa vanema ametikoha. Volikogu esimeheks valiti neljapäeval varemgi samal kohal töötanud Toomas Vitsut.

Senises linnavalitsuses töötasid abilinnapeadena Taavi Aas, Deniss Boroditš, Kaia Jäppinen, Merike Martinson, Jaanus Mutli ja Eha Võrk. Varasemad linnaosavanemad - Viktor Vassiljev, Marek Jürgenson, Mihhail Korb, Kalle Klandorf, Kalle Mihkels, Rainer Vakra, Tiit Terik ja Enno Tamm - on ametist juba vabastatud.

Keskerakonna Tallinna nõukogu peaks linnapea ja abilinnapea kandidaadid kinnitama homme ennelõunasel koosolekul. Linnaosavanema kandidaatide nimetamist arutab nõukogu järgmisel nädalal.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles täna, et ei soovi enne Tallinna nõukogu koosolekut võimalike kandidaatide nimedega spekuleerida.

Erakonna esimees ja senine linnapea Edgar Savisaar on varem öelnud, et Keskerakonna abilinnapeade ja linnaosavanemate seas tuleb muutusi, ehkki mitte suuri.

Keskerakonna ja SDE koalitsioonil on Tallinna 79-liikmelises volikogus 52 saadikut. Reformierakonda esindab volikogus 14 ning Isamaa ja Res Publica Liitu 13 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles