Statistikaametis likvideeritakse keemiareostust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemiareostus Statistikaametis.
Keemiareostus Statistikaametis. Foto: Karli Saul.

Tallinna kesklinnas Endla tänaval asuvas Statistikaametis lekkis purunenud UPS-seadme vedelik, mille lõhna tundnud töötajad kutsusid päästeameti reostust likvideerima.

«Kell 11.53 teatati häirekeskusele Endla 15 asuvast Statistikaametist, et tunda on akuhappe lõhna,» ütles Postimees.ee'le Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava.

Kohale kiirustas kaks päästemeeskonda Lilleküla ja Kesklinna päästjatega, samuti üks kiirabibrigaad ja korrapidaja. Keegi töötajatest meedikute abi ei vajanud.

«Selgus, et akuhappega sarnast lõhna levis hoone keldris asuvast UPS-seadmest,» ütles Raava. «Mingil põhjusel oli arvutite toitevoolu stabiliseerimiseks mõeldud UPS purunenud ning osa selle sisust ruumi põrandale voolanud.»

Tema sõnul kaalus seade umbes kümmekond kilo. Maha voolanud reostus ei olnud eriti suur.

Sellegipoolest paluti keldrikorrusel olnud inimestel ruumidest lahkuda ning ruume, kuhu oli lõhna levinud, hakati ventileerima.

«Purunenud seadme hoonest väljaviimise ja utiliseerimisega hakkas tegelema selle omanik,» lisas Raava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles