Linn maksab sadu tuhandeid linnahalli kütmise eest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel kuul maksis linn 300 000 krooni eest linnahalli elektriarveid, sel kuul kulub sama plaju kütte eest tasumiseks.
Eelmisel kuul maksis linn 300 000 krooni eest linnahalli elektriarveid, sel kuul kulub sama plaju kütte eest tasumiseks. Foto: Uwe Gnadenteich

Linnavalitsus eraldab homme 300 000 krooni Tallinna Linnahalli küttearvete tasumiseks, möödunud kuul maksis linn sama suure summa eest linnahalli elektriarveid.


Korralduse eelnõust selgub, et majanduslangus on oluliselt langetanud linnahalli niigi mitte eriti kiita käivet. Kui 2008. aastal toimus linnahalli kontsertsaalis jaanuarist oktoobrini 34 üritust, siis tänavu samal ajavahemikul vaid 14 üritust.

Linnahallile igas kuus 170 000 krooni kahjumit andnud jäähall suleti tänavu 23. mail, kuid sellest hoolimata on linnavalitsus pidanud tegema regulaarseid rahaeraldisi, et pisutki vähendada linnahalli järjest kuhjuvaid kommunaalteenuste võlgu.

Nii eraldas linn tänavu 10. juunil 500 000 krooni, 25. juunil 100 000 krooni, 16. septembril veelkord 100 000 krooni ning 21. oktoobril 300 000 krooni.

Linn loodab, et vastavalt sõlmitud kokkuleppele rajab rahvusvaheline firma Tallinn Entertainment LLC linnahalli kinnistule ja seda ümbritsevatele kinnistutele tipp-tasemel, integreeritud messi-, konverentsi-, meelelahutus- ja vabaaja keskuse.

Tallinn Entertainment LLC on 2007. aastal USA-s asutatud firma, mille eesmärk on lubaduste kohaselt tuua Eestisse suures ulatuses meelelahutust, majutusvõimalusi ja kultuuri, muusikat ja kunsti.

Tallinn Entertainment LLC omanikud on võrdsetes osades RSL Capital, GF Capital Management & Advisors ja Remi International. RSL Capital kuulub kosmeetikakuninganna Estée Lauderi pojale ja pärijale Ronald S. Lauderile.

Capital Management & Advisors on investeerimisühing, mis teeb investeeringuid erinevatesse tööstusharudesse. Remi International on finantsnõustamisega tegelev äriühing, mille enamusaktsionär on Eestis sündinud ja kasvanud Roman Pipko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles