Tallinna Raekoda tõstab piletihindu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekoja teenused lähevad uuest aastast kallimaks.
Raekoja teenused lähevad uuest aastast kallimaks. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Linnavalitsus kinnitab oma homsel istungil Tallinna Raekoja poolt pakutavate teenuste uued hinnad.


Alates tuleva aasta 1. jaanuarist maksab raekoja külastamise pilet maist septembrini 60 krooni praeguse 54 asemel, selgub linnavalitsuse korralduse eelnõust. Talvisel hooajal, kui külastajaid raekoja pööningule ei lasta, hakkab täispilet maksma 45 krooni praeguse 42 asemel.

Pensionäride sooduspilet hakkab praeguse 30 krooni asemel maksma 45 krooni, kuid tegelikkuses puudutab see peamiselt välisturiste. Nimelt selgub eelnõu seletuskirjast, et kuigi seni kehtinud 50-protsendiline soodustus oli mõeldud just selleks, et Eesti pensionäridel oleks soodsam raekoda külastada, nad seal peaaegu ei käigi. Küll aga kasutavad sooduspiletit välismaised pensionärid, kes moodustavad umbes 60 protsenti Tallinna külastavatest välisturistidest.

«Eesti elanikud moodustavad raekoja külastajatest alla viie protsendi ning neistki valdav osa on õpilasekskursioonid, välismaa pensionärile on aga raekoja külastus võrreldav naabermaade tasulise tualeti külastuse hinnaga. Ka innustab senine pensionäri 50-protsendiline soodustus turiste «sohki tegema», see tähendab et pensionäri piletit küsivad ka nooremad turistid. Dokumendi küsimine ja soodustusest ilmajäämine tekitab pingeid, mistõttu turistid elavad end piletimüüja peal välja,» kirjutab raekoja direktor Elvira Liiver Holmström eelnõu seletuskirjas.

Vähesel määral kerkivad ka kõik teised raekoja piletite hinnad. Erandiks on vaid õpilase ja üliõpilase sooduspilet, mis maksab ka uuel aastal endist viisi 30 krooni. Samuti raekoja keldri külastamise pilet, mille hind hoopis langeb praeguselt 18 kroonilt 15 kroonile.

Muutuvad ka raekoja üürimise hinnad. Praeguse hinnakirja järgi on ürituse ajal üür 4068 krooni tund ning ettevalmistus- ja koristusajal 2034 krooni tund. Kuna raekoja jaoks ei ole vahet, kas tegemist on ürituse või selle ettevalmistamisega, sest ruumid on ühtviisi kinni, siis otsustati üüritasu ühtlustada ning uuest aastast tuleb nii ürituse kui ettevalmistus- ja koristusaja eest maksta 3000 krooni tund.

Tasuta on raekoja kasutamine ainult linna esindusürituste ja linnavalitsuse, linnavolikogu ja linnavalitsuse ametite korraldatud ürituste puhul, kui linnapea, vastava valdkonna abilinnapea või linnasekretär on need heaks kiitnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles