Tihe lumesadu ajas trolliliikluse sassi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu Tallinna südalinnas
Lumesadu Tallinna südalinnas Foto: Peeter Langovits

Tallinnas varahommikul alanud tihe lumesadu aeglustas kesklinnas liiklust ning ajas sassi trollide sõidugraafiku, linna tänavakoristustehnika on eriolukorraks valmis.

Tallinna trollidispetšer ütles Postimees.ee'le, et hommikuste ummikute ja lumesaju tõttu sõidavad trollid veel praegugi graafikuvabalt ja võivad hilineda 4-5 minutit.

Tallinna autobussikoondise pressiesindaja Sirje Roht ütles, et seni on bussiliiklus kulgenud rahulikult, kuid aeglustunud liikluse tõttu on bussidelgi raskusi graafikus püsimisega. «Mõni liin hilineb vatuke rohkem, mõni vähem.»

«Tihe lumesadu on põhjutanud ka mitmeid avariisid, mis panevad 1-2 sõidurida ajutiselt kinni ja häirivad liiklust,» lisas Roht. «Üks bussijuht kurtis, et läbi linna sõites oli ta lausa kolme avarii tõttu ridamisi ummikutesse sattunud.»

Raepress teatas, et tänavapuhastusfirmad teostavad lume ja libedusetõrjetöid vastavalt talvistele marsruutidele. Tänavatel on väljas 41 sahk-puisturit, 15 traktorit ja 21 brigaadi labidamehi.

«Võimaliku eriolukorra tekkimisel on kõrgendatud valmisolekus kogu olemasolev tänavakoristustehnika,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš. «Linnakodanikel soovitame suverehvidega sõidukid jätta parkimiskohtadele, ning parkides jälgige, et sõiduk ei takistaks lume- ja libedustõrjetööde teostamist sõidu- ja kõnniteedel.»

Prognooside kohaselt jätkub Tallinnas tihe lörtsi-, vihma- ja lumesadu, mis võib kohati jäidet tekitada. Õhutemperatuur on praegu küll valdavalt nullilähedane, kuid selgimiste korral võib langeda miinusesse ja siis muutuvad teed ettearvamatult libedaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles