TTÜsse pürgijad eelistavad ehitus- ja majandusalasid

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtted pelgavad aina raskemaks muutuvaid olusid ehituses.
Ettevõtted pelgavad aina raskemaks muutuvaid olusid ehituses. Foto: Mihkel Maripuu

Ajal, mil Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) saab sisseastumisdokumente tuua veel kuni 10. juulini, on kõrgkooli pürgijate seas populaarsemad ehitus-, majandus- ja infotehnoloogia teaduskond.

Enim avaldusi bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse astuda soovijailt on laekunud tööstus- ja tsiviilehituse, rahvamajanduse ja informaatika erialadele, teatas TTÜ.

Magistriõppesse on arvukamalt soovijaid infotehnoloogia ja majandusteaduskonnas.

Kokku on seni laekunud TTÜ bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppe riigieelarvelisele ehk tasuta õppekohtadele 3458 avaldust, magistriõppesse 422 avaldust ja doktoriõppesse 151 avaldust.

Doktoriõppesse lõppes vastuvõtt 1. juulil, arvukamalt avaldusi laekus info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ning keemia ja geenitehnoloogia erialadele.

Riigieelarvelistele õppekohtadele võtab TTÜ sel aastal vastu 2137 üliõpilast, neist 1379 bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse, 699 magistriõppesse ja 59 doktoriõppesse.

Esimest aastat on tublimatel õppuritel võimalik Tehnikaülikooli õppima saada ka konkursiväliselt. Lävend sissesaamiseks on teaduskonniti erinev. Vastuvõtuveebis (vastuvott.ttu.ee) on kõigil kandidaatidel võimalus kasutada lävendikalkulaatorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles