Reaalkoolis avastati esimene seagripijuhtum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reaalkool.
Tallinna reaalkool. Foto: Peeter Langovits

Tallinna reaalkooli direktor Gunnar Polma kinnitas, et saatis täna keskpäeval õpilaste vanematele elektronkirja, et koolis on tuvastatud esimene seagrippi haigestunud laps.


Polma ei olnud nõus täpsustama, millises klassis haigestunud laps õpib, kuna tegemist on delikaatsete isikuandmetega. Sama klassi õpilaste vanematele kirjutas ta, et just nende laste klassikaaslane haigestus seagrippi. Kooli teised lapsevanemad said üldisema teate, et koolis avastati seagripi juhtum.

Polma ütles, et täna teatas haigestunud lapse vanem talle haigusjuhtumist. Pärast arsti juures käimist ning vastavate analüüside tegemist oli selgunud, et tegemist on seagripiga. Kas haigestunud laps oli koolivaheajal välismaal käinud, seda ei ole koolil õigus lapsevanemate käest uurida.

«Kool käitub vastavalt juhistele ning nii, nagu peaks käituma iga asutus, kui on tegemist ka tavalise gripiepideemiaga,» ütles Polma. «Teavitame lapsi hügieeninõuetest, manitseme neid käsi pesema, mitte piisknakkust levitama. Ka koristusfirmat teavitame, et nad peaksid tavapärasest hoolikamalt koristama ning puhastama kohti, kuhu võib piisknakkus sattuda. Oleme valmis, et hoida ära kõige hullem.»

Polma ütles, et Tallinna haridusameti kaudu on koolidesse saabunud haridusministeeriumi juhised, kuidas gripipuhangu korral käituda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles