Martinson: töötasusid tuleb kärpida üheksa protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna keskhaigla.
Lääne-Tallinna keskhaigla. Foto: Peeter Langovits

Eelmisel reedel toimunud Lääne-Tallinna keskhaigla nõukogu otsustas, et arstide ja õdede töötasusid tuleb järgmisel aastal kärpida umbes üheksa protsenti. Madalapalgaliste hooldustöötajate töötasu kallale ei minda.


Tallinna abilinnapea Merike Martinson kinnitas, et Lääne-Tallinna keskhaigla on selle aasta jooksul kärpinud majandus- ja muid kulusid juba umbes viis protsenti, kuid sellest ei piisa vajalikuks kokkuhoiuks, mille toob endaga kaasa 15. novembrist kehtima hakkav raviteenuste hindade langus kuue protsendi võrra.

«Töötasusid saab aga vähendada ainult pärast usaldusisikute ning kliinikute juhtidega peetavaid läbirääkimisi, mis praegu juba käivadki,» ütles Martinson.

Ta lisas, et sel aastal on Lääne-Tallinna keskhaigla kärpinud juhtimis-, ülalpidamis-, transpordi- ja muid kulusid, mistõttu ei ole vaja töötasusid vähendada 12 protsenti, vaid saab piirduda üheksa protsendiga.

«Nõukogu oli aga kindel selles, et madalapalgaliste hooldustöötajate töötasu kallale ei minda, kuna need inimesed saavad niigi väikest palga,» tõdes Martinson.

Palgakärped jõustuvad järgmisel aastal, tänavu püüab haigla kuidagi hakkama saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles