Savisaare käskkiri seab pealinna lasteaiad raskesse olukorda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärped
Kärped Foto: Lauri Kulpsoo

Tallinna linnapea Edgar Savisaare käskkiri kulude kokkuhoiust 2009. aasta novembris ja detsembris paneb ranged piirangud kõigi linnaasutuste rahakulutustele aasta lõpus ja lööb valusalt ka koole ja lasteasutusi.

Nimelt on viimastes olnud kombeks suuremate kulutuste tarbeks aasta jooksul raha kõrvale panna ja vajalikud asjad aasta lõpupoole ära teha, kuid nüüd läheb selleks vaja linnavalitsuse eriluba, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Läänemere lasteaia hoolekogu esimehe Marje Braunbrücki sõnul on lasteaedade juhid hämmingus, sest nad ei tea, kuidas jõulupidusid läbi viia. «Kui aasta jooksul jäi raha natuke järele, siis osteti ka järgmiseks aastaks uusi mänguasju ja õppematerjali, mis lapsi arendavad,» selgitas Braunbrück, lisades, et mitmed lasteaiad hoidsid raha kokku, et aasta lõpus väikseid remonttöid teha, kuid käskkirjaga keelati nüüd see ära.

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula kinnitas, et jõulupidusid käskkiri ei puuduta ja ka hädavajalikke kulutusi saab teha, tõsi - selleks tuleb taotleda eriluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles