Tallinna Taksojuhtide Liit: Poolak esindab vaid tühist osa pealinna taksojuhtidest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Taksojuhtide Liidu juhatuse liige Lembit Poolak.
Eesti Taksojuhtide Liidu juhatuse liige Lembit Poolak. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Taksojuhtide Liit rõhutab, et pealinna taksojuhte esindab pigem Tallinna Taksojuhtide Liit, mitte Eesti Taksojuhtide Liit eesotsas Lembit Poolakuga.


Tallinna Taksojuhtide Liidu esimees Toomas Nõulik kutsus tänases pressiteates Eesti Taksojuhtide Liidu juhatuse liiget Lembit Poolakut vaoshoitusele, kuna pealinna taksojuhte esindab eelkõige ikkagi Tallinna Taksojuhtide Liit.

«Eesti Taksojuhtide Liit ongi Poolak ise ja siis mõnikümmend palgatöölisest taksojuhti. Poolak üritab jätta kuvandit või muljet, nagu just tema ja tema liit on pealinna taksojuhid, mida ta ise ja tema liit kindlasti ei ole,» selgitas Nõulik. «Tuleb küll öelda, et Lembit Poolak peakski ühendama palgatöölisi, sest Eesti Taksojuhtide Liit on ametiühing ja eelkõige peaks probleemiks olema taksoteenust osutavate taksojuhtide palk ja töö aeg. Peamised probleemid tulenevad ju tööandjate halvast töökorraldusest.»

«Pean nõustuma abilinnapeaga, kes muuseas tõi välja ka selle, et Poolaku liit ei tegele taksonduse jaoks kõige põletavamate küsimustega, vaid pseudoküsimuste või siis teemadega, mis on motiveeritud hr Poolaku ja tema kaaskonna isiklikest ja ärilistest huvidest. Kindlasti mitte suure enamuse pealinna taksojuhtide huvidest,» kirjutas Nõulik.

«Abilinnapea Mutli juhitav taksokomisjon on suutnud suures osas korrastada taksoettevõtjate tegevust, kuid paraku on linnapilti lisandunud taksojuhtide asemel nn juhiga rendi pakkujad, mis on sisuliselt loata taksoteenus. Kahjuks Poolaku juhitud taksoliit ei ole kordagi sellel teemal sõna võtnud, kuigi siin on otseselt tegu taksojuhtidelt «leiva käest tirimisega», kuid selline tegevus ei sega liitu, sest nende huvi piirdub vaid taksoteenuse osutamisega väljamaalastele Viru tänava otsas,» väitis Tallinna Taksojuhtide Liidu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles