Pihl: sotside kohad vastavad mandaatide arvule

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl valimisteööl tele-eetris.
Jüri Pihl valimisteööl tele-eetris. Foto: Peeter Langovits

Täna Keskerakonnaga Tallinnas koalitsioonileppe allkirjastanud sotsiaaldemokraatide juht Jüri Pihl lükkas tagasi väited, nagu oleks sotsid saanud liiga nõrgad ametikohad, kinnitades, et saavutatud võimupositsioonide arv vastab sotside poolt saadud mandaatide arvule.


Pihl märkis pärast leppe allkirjastamist, et ametikohtade saamine polnud koalitsioonikõnelustel kunagi primaarne ning tähtsaim oli sõlmitava leppe programm, mida linnas tegema hakatakse. Sotside juhi sõnul võimaldab lepe tema erakonnal oma eesmärke ellu viia.

Säästva arengu ja järelevalvega tegeleva abilinnapea koha saanud Pihl tõi välja, et linnavalitsus plaanib järelevalve alal reformi, millega liidetakse nii praeguse kultuuriväärtuste ameti, transpordiameti, linnaplaneerimise ameti ja munitsipaalpolitsei järelevalveülesanded.

Selle sammuga vähendatakse dubleerimist ja Pihl rõhutas, et kuna sotside üks suuri lubadusi oli ametikohtade arvu optimeerimine, annab taoline reform selleks võimaluse.

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar rõhutas pärast lepingu allkirjastamist, et esmakordselt tehti Eestis koalitsioon pelgalt maailmavaatest lähtuvalt.

Ta lisas, et nüüdse koalitsiooniga on purustatud ka niinimetatud valgete jõudude müüt.

Savisaar tõi koalitsioonileppest välja, et jätkatakse Tallinna päeva tähistamist, Tallinna televisiooni arendamist, elamuehitusprogrammi, eakate toetamist ning Tallinna abiprogrammi elluviimist.

Tähtsate uute asjadena tõi ta välja korteriühistutele mõeldud ühistupanga asutamise, Tallinna Vee tagasiostmise ning Pihli juhtimise all toimuma hakkava järelevalvesüsteemi reformi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles