Holsmer: endisest kapo juhist saab mupo juht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uute ametiruumide juurde mahuvad ära ka kõik mupo tööautod.
Uute ametiruumide juurde mahuvad ära ka kõik mupo tööautod. Foto: Raigo Pajula

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon õnnitleb Keskerakonda ja sotsiaaldemokraate koostöö sõlmimise puhul, leides samas, et loodava koalitsiooni prioriteedid on paigast ära.

«Kahjuks on viimastel nädalatel läinud kogu aur selle peale, kas Jüri Pihl saab ühe või teise ametikoha. See ei ole väga oluline teema ja vaadates ametikohtade jaotust, ei tähtsustanud sotsid isegi Pihli tulevast ametikohta,» ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.

«Ametikohti vaadates saab endisest kapo juhist mupo juht. See on Savisaare poolt väga elegantne samm, sest järgmiste Normannide tööle võtmist muposse hakkab juba põhjendama Jüri Pihl,» ennustas Holsmer. «Kokkuvõttes ei kaota Keskerakond peale mõne ebaolulise ametikoha midagi ning kahjuks jätkub Tallinnas populistliku poliitika viljelemine.»

Tallinna tegelikuks probleemiks number üks pidas ta aga hoopis seda, kuidas päästa linn pankrotist ning katta miljardikroonine auk järgmise aasta eelarves.

Holsmeri sõnul on seni linna finantsolukorrast lihtsalt vaikitud. «Rahandusministeeriumi hinnangul ületab Tallinn tänavu seadusega lubatud 60-protsendilise võlapiirangu,» lisas ta.

Tema hinnangul oleks Tallinn pidanud analoogselt riigiga tegema jõulised kärped nii linna tegevus- kui ka majandamiskuludelt juba sel aastal. «Kuna seda ei tehtud, siis tuleb märksa valusamad otsused teha järgmise aasta eelarves.»

Holsmer lootis, et uus koalitsioon lahendab lasteaedade rahastamise küsimuse ning pidas selle taustal Tallinna TVst rääkimist kohatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles