Keskerakonna ja sotside läbirääkijad jõudsid kokkuleppele

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid kogunevad Poska majja läbi rääkima.
Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid kogunevad Poska majja läbi rääkima. Foto: Priit Simson

Keskerakonna ja sotside delegatsioonid jõudsid täna loodava Tallinna koalitsiooni ametikohtade jaotuse suhtes kokkuleppele, kuid esialgu selle sisu ei avalikustata.


Keskerakonna poliitsekretär Mailis Reps ütles vahetult pärast kohtumist Postimees.ee'le, et täna kell 17 kogunevad eraldi mõlema erakonna Tallinna piirkonna juhatused ning annavad kohtade jaotusele oma hinnangu.

Juhul kui piirkonna juhatused lepet heaks ei kiida, jääb võimuliit sündimata, ütles sotside delegatsiooni liige Katrin Saks Postimees.ee'le.

Tema väitel ei avalikustatagi kohtade jaotust praegu, kuna soovitakse, et piirkonnajuhid kuuleksid leppest esmalt läbirääkijatelt, mitte meedia vahendusel.

Repsi sõnul lepiti täna kokku Tallinna juhtimise edasine struktuur ning see, millised rollid jäävad kummalegi erakonnale. «Sotsiaaldemokraadid on igati väärikalt esindatud,» lubas ta.

Näiteks pandi tema sõnul paika, kuidas hakkab tööle koalitsiooninõukogu ja esitatavate eelnõude koalitsioonisisese menetlemise kord, ning see, millised sihtasutused likvideeritakse ja kus vähendatakse nõukogu liikmete arvu.

Koalitsioonilepingu sisulise osa kiitsid mõlema partei piirkonnajuhid heaks juba eile õhtul.

Saksa sõnul täiendati siiski sotside ettepanekul tänasel kohtumisel võimulepet veel kahe punktiga, millest esimene puudutas sadamapiirkonna arendamist ning teine koostööd lähivaldadega.

Mailis Repsi sõnul mainitakse neid punkte ka täna Keskerakonna Tallinna nõukogus, kuid ta ei leidnud, et need vääriksid pikemat arutelu ega tekitaksid kelleski vastuseisu. «Need ei olnud vaidluskohad. Sotsid lihtsalt leidsid, et need tuleks leppes ära mainida.»

Kogu kokkulepitud paketi lubavad osapooled avalikustada homsel pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles