Ülerahvastatud koolis töötab hommikuti tasuline huvikool

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahumäe põhikool.
Rahumäe põhikool. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Rahumäe põhikoolis peavad esimese ja teise klassi lapsed käima õhtuses vahetuses, hommikuti tegutseb koolis tasuline huvikool, kuid direktori väitel ei saa nende kasutatavates ruumides tunde anda.


Sel õppeaastal on Rahumäe põhikooli suunatud 720 last, kool on projekteeritud 600 õpilasele. Seetõttu alustavad viis klassikomplekti koolipäeva kell 13.35 ja lõpetavad kella 18 paiku, kirjutas Õhtuleht.

Rahumäe põhikooli ruumides tegutseb MTÜ Rahukas, mis viib läbi tasulisi tunde – vanemad maksavad iga kuu 45 eurot. «Nende tundide jaoks leiab kool ruume hommikupoolikul, ometi on see huvitegevus, mitte üldhariduse andmine,» ütleb üks lapsevanem.

Rahumäe põhikooli direktor Matti Martinson selgitas Õhtulehele, et MTÜ Rahukas kasutab seitset keldrikorruse ruumi, kus ei saa klassitunde anda, kasutuses on ka ateljeeruumid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles