Savisaar: Kross on kõik juba kaotanud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna ilmus linnapilti Keskerakonna vastulöök Krossile, milles IRLi linnapeakandidaadile tema enda mõõduga tagasi tehakse.
Täna ilmus linnapilti Keskerakonna vastulöök Krossile, milles IRLi linnapeakandidaadile tema enda mõõduga tagasi tehakse. Foto: Toomas Huik

Linnapea Edgar Savisaar leiab, et IRLi linnapeakandidaadil Eerik-Niiles Krossil pole käimasolevas valimiskampaanias enam midagi kaotada, kuna kõik on juba kaotatud.


«Ma ei arva midagi, see on ju Kross. Mida temast ikka arvata, temal ei ole selles valimiskampaanias kaotada mitte midagi, ta on kõik juba kaotanud,» ütles Savisaar tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil vastuseks ajakirjaniku küsimusele, et mida ta arvab Krossi tembutamisest Savisaart korruptsioonis süüdistavate välireklaamidega.

Nädala algul paigaldati linnavalitsuse ette reklaamtreiler, kuhu oli kirjutatud: «Savisaare korruptsioon võtab su perelt 1000 eurot aastas. Teeme sellele lõpu!» Kross väitis ajakirjandusele, et tal on reklaami paigaldamiseks kõik vajalikud dokumendid olemas. Sellest hoolimata vedasid linnaametnikud treileri kesklinnast minema. Hiljem teatati, et keegi pole sellesse kohta reklaami paigaldamiseks luba isegi taotlenud, rääkimata selle saamisest.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul ei suutnud ta tuvastada mingeid dokumente, mille alusel Kross oleks võinud Vabaduse väljakule oma treilerit paigaldada. «Ega see päris mõistlik lähenemine ei ole, et räägitakse teiste kohta igasuguseid asju, aga ise pannakse täiesti tuima,» lausus Sarapuu.

Eile pärastlõunal saabusid Kross ja IRLi peasekretär Tiit Riisalo linnavalitsuse ette jalgratastel, mille taga olid ratastel reklaamplakatid sama tekstiga. Kui mupo nõudis sealt plakatite äraviimist, lubati teha seda niipea, kui nimekirjad on valimiskomisjonile üle antud. Niikaua aga seisid Savisaart korruptsioonis süüdistavad plakatid otse linnapea kabineti akna all.

Täna hommikul võis neidsamu jalgrattaid ja plakateid näha Tehnika tänaval, kus Savisaar koos kaaskonnaga järjekordset linti läbi lõikas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles