Abilinnapea: IRL räägib rahast, mis valitsus linnale võlgu on

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Taavi Aas.
Abilinnapea Taavi Aas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna abilinnapea Taavi Aas lükkab ümber linnavolikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni nõude, nagu peaks linn veel sel aastal tegema uue negatiivse lisaeelarve ning lisas, et ilmselt räägib IRL sellest 300 miljonist, mis valitsus tehtud eelarvekärbetega linnale võlgu on.

«Oleme alati öelnud, et praeguses olukorras tuleb kokkuhoidlikult majandama ning linnapea kirjutas alla käskkirjale, millega piiratakse aastalõpu kulutusi,» vahendas Raepress Aasa sõnu.

«Kahjuks või õnneks on IRL ennast linnavolikogus ise opositsiooni mänginud ning nüüd püüavad oma avaldustega paanikat tekitada. Indrek Raudne peab oma avalduses ilmselt silmas seda 300 miljonit krooni, mille valitsus oma eelarvekärbetega Tallinnale võlgu on,» ütles Taavi Aas.

Kulude kokkuhoiu eesmärk novembris ja detsembris on teha ettevalmistusi linna 2010. aasta eelarve tegevuskulude säästlikumaks kasutamiseks ning vabanevate vahendite suunamiseks eeskätt kodanikele avalike teenuste osutamise tagamiseks.

«Ilmekaks näiteks on, kuidas ministeeriumid eelmise aasta lõpukuudel tegid suuri väljamakseid. Näiteks majanduskulude osas püstitati detsembris 2008 vaieldamatu rekord - ühe kuuga kulutati ära 18,6 protsenti aastamahust, võrreldes novembriga aga koguni 2,2 korda enam. Sellisele majanduskulu kasvule objektiivseid põhjendusi ei olnud, tegemist oli selgelt lauskulutamisega. Sellist paralleeli me linnas aga tõmmata ei lase,» ütles Aas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles