Cinamon tahab Solarise kino novembri keskel avada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänaseks on Cinamoni kinosaalis alla kukkunud lae jäänused ära koristatud ning tehakse ettevalmistusi uue paigaldamiseks.
Tänaseks on Cinamoni kinosaalis alla kukkunud lae jäänused ära koristatud ning tehakse ettevalmistusi uue paigaldamiseks. Foto: Päästeamet

Cinamon plaanib oma Solarise kino taasavada novembri keskel, kuigi esilagu ei ole veel selge, mis põhjusel Solarises kino ripplagi alla kukkus.


Kinokeskuse turundusjuht Evelyn Laar kinnitas, et avamise täpset kuupäeva ei julge ta veel välja käia, aga novembri keskpaigas võiksid kinosaalid taas uksed avada.

Solarise keskuses omanikujärelvalvet tegeva firma Ahti Väin Konsult juhataja Ahti Väin kinnitas, et praeguseks on küll teada ripplae riputussüsteemi detail, mis järele andis, kuid miks niisugune asi juhtuda sai, see ei ole veel selge. Tõenäoliselt läheb ekspertidel veel mõni nädal aega, et lõplik vastus saada.

Eelmise nädala reedel istusid kõik ripplae allakukkumist uurivad eksperdid juba teist korda ühiselt laua taha, et omapoolseid variante välja pakkuda. Kohal olid ka politsei esindajad, kes juhtunut menetlevad.

«Praegu käib ikka põhiline uurimine selle üle, mis siis ikkagi detaili purunemise põhjustas,» kinnitas Väin. «Kust tekkis nii suur jõud, mille tulemusel detail järele andis ning lagi alla langes?»

Ta lisas, et eksperdid on lasknud teha palju teste ja katseid, kuid keerulisemad katsed, kus arvestatakse õhurõhu muutuste ja vibratsiooniga, on alles ees.

Eksperdid on juba projekteerijatele edastanud info, kuidas kino ripplae kinnitus niipalju tugevamaks ja turvalisemaks muuta, et õnnetus enam ei korduks. Projekteerijad on sellega arvestanud.

Praegu võetakse Solarise kinosaalides vana ripplage lahti. Uut hakatakse paigaldama siis, kui projekteerijad on oma töö lõpetanud ning kõik vajalikud kooskõlastused on olemas. Uute ripplagede paigaldamine ei tohiks palju aega võtta. Kõigis saalides vahetatakse mitu korda tugevamate vastu välja need elemendid, mis purunesid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles