Kross muutis valimisnimekirjade üleandmise meediatsirkuseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

IRLi linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross muutis erakonna valimisnimekirjade üleandmise meediatsirkuseks, mille käigus eksponeeriti linnavalitsuse ees taas «Savisaare korruptsiooni» lõpetamist lubavaid reklaame.


Eile ilmusid Vabaduse väljakule, peaaegu linnavalitsuse hoone kõrvale reklaamtreilerid, millel ilutses kiri: «Savisaare korruptsioon võtab Su perelt 1000 eurot aastas. Teeme sellele lõpu.»

Linnaametnikud toimetasid reklaamid kiirkorras linnavalitsuse eest minema, põhjendades oma teguviisi vajalike kooskõlastuste puudumisega. Täna saabusid Kross ja IRLi peasekretär Tiit Riisalo eelolevatel valimistel kandideerijate nimekirja üle andma jalgratastel, mille taga olid väikestele rattatreileritele paigutatud samasisulised plakatid.

Oma saabumisest informeerisid poliitikud aegsasti ka ajakirjandust ja nii oli nende saabumise ajaks kohal paras hulk kaameramehi, aga ka mitu munitsipaalpolitseinikku. Viimased jagasid poliitikutele ja ajakirjanikele voldikuid Tallinna heakorra eeskirjaga, kus olid alla joonitud kohad, mis rääkisid välireklaamidest.

Alguses püüdis Riisalo mupole seletada, et Tallinna heakorra eeskiri on vastuolus põhiseadusega, aga mundrikandjate kivinenud näoilmeid nähes loobus sellest. «Hea küll, kui ei tohi, siis me viime need rattad siit ära. Aga enne läheme valimiskomisjoni ja anname kandideerijate nimekirja üle,» lubas erakonna peasekretär mupole. Selle peale ei osanud nood midagi kosta ning Savisaart korruptsioonis süüdistav plakat võis veerand tundi otse linnapea kabineti akna all seista.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles