Viktoria Ladõnskaja: Randpere lubadus ei ole lasnamäelastele esmatähtis

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktoria Ladõnskaja.
Viktoria Ladõnskaja. Foto: Peeter Langovits

Laupäeval ajakirjandusele läkitatud Reformierakonna pressiteatest võis lugeda, et linnapeakandidaat Valdo Randpere lubab Lasnamäele valituks osutudes istutada 117 799 kuuske. Ajakirjaniku ja raamatu «Lasnamäe valge laev» autori Viktoria Ladõnskaja meelest oli avaldus veidi imelik.

«Ma ei näe selleks vajadust. See loosung kõlas minu jaoks natuke veidralt ja paistis seetõttu kohe silma. See oli justkui nagu sunnitud ja ebaloomulik. Lasnamäelastel on kahtlemata olulisemaid probleeme, millega tegeleda,» hindab Ladõnskaja.

Ladõnskaja sõnul on Lasnamägi tegelikult muutunud võrreldes aastate taguse ajaga järjest enam roheliseks.

«Käisin just nädalavahetusel Lasnamäel vanematel külas. Rääkisime emaga ja siis me veel ei teadnud Randpere avaldusest. Rääkisime sellest, et Lasnamägi on aastatega nii palju rohelisemaks muutunud. Aastal 1996. näiteks see nii polnud. Puud on kõrgemaks kasvanud ja ei saa tegelikult öelda, et haljastusest puudust oleks,» hindab Ladõnskaja.

Randpere isik tundub Ladõnskaja meelest lasnamäelastele üldiselt võõras olevat. «Ta pole võõras mitte ainult venelastele. Tema kandidaadiks saamine näib mulle täiesti ootamatu otsusena. Isegi Laine Randjärv olnuks vene kogukonnale tuttavam.»

Seda, millised sanšid olnuks Vilja Savisaar-Toomastil Tallinna linnapea kandidaadina, Ladõnskaja ei oskagi näha. «Ma ei saa aru sellest ühest erakonnast teise hüppamisest. Ma ei näe, et ta oleks olnud suurepärane kandidaat. Eesti venelased ei ole ju ka nii lollid, et ei pane seda vahetust tähele. Kui nüüd mängida ainult tema perekonnanimele, siis ma ei usu, et see oleks mingit tulemust andnud,» märkis Ladõnskaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles