Mupo tegi linnavalitsuse ette pandud IRLi valimisreklaamile lõunaks tuule alla

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mupo ametnikud teisaldasid täna lõunaks IRLi valimisplakati Tallinna linnavalitsuse eest.
Mupo ametnikud teisaldasid täna lõunaks IRLi valimisplakati Tallinna linnavalitsuse eest. Foto: Eerik-Niiles Kross/erakogu

Munitsipaalpolitsei ametnikud toimetasid täna lõunaks Tallinna linnavalitsuse eest minema hommikul sinna viidud IRLi valimisreklaami.

Reklaamplakatil on tekst «Savisaare korruptsioon võtab Su perelt 1000 eurot aastas. Teeme sellele lõpu».

«Küsisin munitsipaalpolitseiniku käest, mis alusel teisaldatakse, ta ütles mulle, et ta ei kommenteeri midagi,» kirjeldas kohapeal viibinud IRLi linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross protokolli vormistanud ametniku tegevust..

«Üldiselt tähendab see lihtsalt seda, et Keskerakond on hirmu täis. Nad kasutavad administratiivvõimu valimiskampaaniasse sekkumiseks ja minu meelest on see õigusväline tegevus.»

Kross selgitas, et IRL oli reklaami tellinud reklaamifirmalt ning treileri parkimiskoha eest oli tasutud. «Ausalt öelda ma ei tulnud üldse selle peale, et nad võiksid hakata seda kõrvaldama, sest see on rumal ja täiesti vägivaldne. Ma ei näe ka õiguslikult ühtki põhjendust selleks.»

Kross möönis, et linnavalitsus oli reklaamipaigaks valitud sihilikult. «Selge see et linnavalitsuse ette sõnumi panemine – kuivõrd see adresseerib suurel määral linnavalitsust – on loomulik koht.»

Ta lisas, et nüüd tuleb treileri omanikul selle praegune asukoht selgeks teha ja reklaampind kätte saada. Olenevalt protokolli kirjutatust taotleb IRL valimisreklaami tagasitoimetamist linnavalitsuse ette. «Meie kujutluses peaks see seisma seal kuni välireklaami keeluaja alguseni,» leidis Kross.

IRLi reklaamide kõrvaldamine pole Tallinna linnavõimu jaoks esimene kord. Krossi sõnul käituti samal moel ka IRLi plakatitega Tallinna bussides, mille kohta on kehtiv leping neljaks nädalaks. «Nende puhul esitas Tallinna Transpordiamet väite, et kuna IRLi plakatid on asendatud Krossi plakatitega, siis ei ole asi lepingukohane.»

Munitsipaalpolitseiamet ega kommunaalamet pole praeguseks teisaldamise põhjust avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles