Tallinna Ülikool avab haridusinnovatsiooni keskuse

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikool avab Haridusinnovatsiooni keskuse.
Tallinna Ülikool avab Haridusinnovatsiooni keskuse. Foto: Anneli Viilup

Tallinna Ülikooli Terra maja (Narva mnt 25) 4. korrusel avatakse 13. septembril kell 14 Haridusinnovatsiooni keskus (HIK). Keskuse eesmärgiks on toetada uusima õppimis- ja õpetamistarkuse jõudmist Eesti kooli.

Tallinna Ülikooli Haridusinnovatsiooni keskus soovib panustada haridusuuendusse kolmes valdkonnas - didaktika, hindamine ja diagnostika ning koolikultuur. HIKi kõige mahukam osa - didaktikalaborid - koondavad nii maailma kui Eesti parimat õpetamisvõtete alast kogemust, töötavad välja Eestile sobivaid lahendusi, testivad ja levitavad neid.

HIKi teiseks tegevusvaldkonnaks  on hindamine laias tähenduses - nii õpitulemuste, õpetaja, kooli ja selle juhtimise hindamine, aga ka mõõtmisvahendid laste arengu jälgimiseks, õpiraskuste kindlakstegemiseks jms.  

HIK soovib toetada ka Eesti kooli kui organisatsiooni uuendamist, pakkudes õpetajatele ja koolijuhtidele võimalusi kaasas käia laiemate arengutega koolikorralduses ja juhtimises, pedagoogikas ja didaktikas.

Lisaks tegutseb HIKi vedamisel ideeait, kuhu on oodatud Eesti haridusmaastikul uudseid lahendusi ja võtteid pakkuvad tegijad - koolitusfirmad, vabaühingud, ettevõtted - tutvustama ja selgitama oma nutikaid  haridusprodukte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles