Loomaaias laiutab varasügiseselt rambe rahu

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vööthüään.
Vööthüään. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Kooli algusega vähenenud loomaaiakülaliste arv ja saabunud vananaistesuve mahe soojus meelitavad päikesevanne võtma nii mõnegi looma, kes südasuvist sagimist ja päikeselõõska pigem pesakastist või põõsavarjust piiluda tavatses.

Eakad karud, baribal Hiti ja jääkaru Vaida, naudivad tukkudes konte soojendavat sügispäikest, vööthüäänid pikutavad kõhud püsti. Amuuri tiiger Pootsman käib üha julgemalt ekspositsiooniaedikus. Linnutiikidelt kostab pea vahetpidamata veesolinat, tiivapladinat ja lendab miljoneid veepiisku – pardid-haned-luiged-pelikanid korrastavad oma sulestikku, mis sellest, et rändele asuma ei pea.

Et kõike seda oma silmaga näha, tasub vanavanemate päeval, 8. septembril sammud kindlasti loomaaeda seada. Kel huvi suurem, saab ühineda põhjaväravast kell 12 algavate tasuta ekskursioonidega ja uurida üksikasju loomaaia toredate giidide käest.

Reedel, 13. septembril kell 20–22 on loomaaias aga hundiöö. Lõkke ümber on kogunenud hundiuurijad Marko Kübarsepp, Peep Männil ja Ilmar Rootsi. Kuuleb hundiulgu ja hundiloitsu, puude vahel võivad hiilata hundisilmad. Sündmusel osalemiseks tuleb end registreerida ja varustada loomaaia piletiga.

Eelmisel reedel jõudis loomade transpordireisilt Tšehhimaale ja Poolasse tagasi loomaaia väikebuss. Liigi koordinaatorite poolt soovitatud loomadevedu läks edukalt: Tallinnast teele saadetud noored buhhaara hirved on kenasti oma uues kodus Chomutovi loomaaias päral ning Wrocławi loomaaiast Tallinna saabunud kaelusmangabei, toreda roostepunase mütsikesega Aafrika päritolu pärdiklane, tunneb end siinse isaslooma kõrval ka juba koduselt. 

Viimasel augustikuupäeval munes muna habekas ebakameeleon, esimesel septembril aga koorusid india pantergeko ja Lõuna-Tšiilist pärit kanatõu araukaana tibu. Hiiumaale loodusesse viidi kokku 23 naaritsat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles