Prokurör: ajakirjandus aitab lapsi kurjategijate eest kaitsta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuttev tüdruk.
Nuttev tüdruk. Foto: Corbis / Scanpix

Laste vastu suunatud seksuaalkuritegudest rääkides aitab ajakirjandus lapsi kaitsta, kinnitas Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Lea Pähkel.

Pähkli sõnul valitses ühiskonnas kaua aega arvamus, et laste vastu suunatud seksuaalkuriteod on väga harvad ja ajakirjanduse roll on ühiskonna teadvustamine, et sellised kuriteod on olemas, vahendasid ERR uudised prokuröri intervjuud saates «Terevisioon».

«Kui inimestel tõuseb teadlikkus, et see on olemas, siis nad oskavad ka tähele panna neid märke ja julgevad tulla ka politseisse sellest rääkima. Neid kurjategijaid on võimalik peatada ainult sellisel viisil, kui me sekkume.»

Alates 2004 aasta aprillist, kui Põhja politseiprefektuuri juurde loodi laste vastu suunatud seksuaalkuritegude ja laste füüsilise väärkohtlemise lahendamisega tegelev töögrupp, on Põhja prokuratuur saatnud kohtusse 63 isikut, keda süüdistatakse laste väärkohtlemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles