Keila haiglas lõpeb eriarstide vastuvõtt

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla.
Keila haigla. Foto: Priit Simson.

Põhja-Eesti regionaalhaigla alla kuuluvas Keila haiglas lõpevad alates 1. novembrist eriarstide vastuvõtud, sest see on rahaliselt liiga kulukas.

Senini võtsid Keila korpuses vastu kaks korda nädalas psühhiaater ja neuroloog ning kord nädalas kõrva-nina-kurguarst, taastusraviarst, kardioloog ja üldkirurg.

Keila korpuse eriarstide ambulatoorsete vastuvõttude osakaal on ca neli protsenti kogu regionaalhaigla ambulatoorsete vastuvõttude mahust. Haigla ülemarsti Sergei Nazarenko sõnul on Keilas eraldi polikliiniku töös hoidmine tänases tervishoiu rahastamise tingimustes raskendatud.

«Eriarstide vastuvõtt tähendab, et meie arstid sõidavad Keilasse vastuvõtule ja tagasi, mis on ajakulu, kuid lisaks sellele peame hoidma töös ka polikliiniku registratuuri ning ka õdesid,» märkis dr Nazarenko.

Haigla ülemarsti sõnul on aga lisaks majanduslikule kaalutlusele lähtutud ka patsientide huvidest. «Väga paljud patsiendid suunatakse Mustamäele uuringutele või analüüside andmisele, kuna need võimalused Keilas puuduvad,» märkis dr Nazarenko ning lisas, et Mustamäel on väljaarendatud parimad võimalused diagnostikaks ja arstiabi osutamiseks.

«Kui patsient tuleb arsti juurde, siis on oluline, et ta saaks kogu vajaliku arstiabi ja ravi mugavalt ühest kohast,» kinnitas ta.

Aasta lõpuni toimuvad Keila korpuses silmaarsti vastuvõtud. Keilas jätkavad regionaalhaigla rendipindadel perearstid ehk esmatasandi arstiabi kättesaadavust regionaalhaigla otsus ei puuduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles