Pistisekahtlusega Mati Eliste lahkus poliitikast

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Eliste.
Mati Eliste. Foto: Mihkel Maripuu

Pistise võtmise kahtluse tõttu astus reformierakondlane Mati Eliste välja parteist ning loobus ka oma kohast Tallinna volikogus ja Pirita halduskogus.

Pirita halduskogu senisel esimehel Elistel lasub kahtlus, et ta võttis ligi 100 000 krooni pistist, mille eest mees lubas väidetavalt aidata planeeringul saada Pirita halduskogus toetus. Planeering nägi ette ühe Pirital asuva maja suuremaks ehitamist, kuid halduskogu heakskiitu pole see kunagi saanud.

Reformierakonna linnavolikogu fraktsiooni esimees Remo Holsmer ütles Postimees.ee`le, et Eliste poliitikast taandumine oli mehe enda otsus. «Ta ei soovinud, et tekkinud segaduse eest satuks löögi alla erakond ja tema perekond,» lisas ta. «Pirita halduskogu koosseis selgub järgmise nädala alguses ja sinna pääseb Eliste asemele nimekirjast järgmine inimene.»

Holsmeri sõnul on Eliste käitunud väga sirgeseljaliselt.

«On palju inimesi kes ei astu isegi kahtluse korral selliseid samme, et loobuks oma valitavatest ametitest ja ei tõmbu tagasi avalikust elust kuniks sellised asjad selgeks saavad,» märkis ta. «Minu hinnangul on Mati Eliste teinud väga eetilise ja tõsise sammu, astudes tagasi igaltpoolt ja loodan, et need süüdistused ei vasta tõele.»

Holsmer ütles, et Reformierakond pole kunagi toetanud juhtumiga seotud krundi ehitusaluse pinna suurendamist. «Ka Pirita halduskogu poolt vastu võetud otsuse protokollist on näha, et meie inimesed on miljööväärtuslikku piirkonda planeeritava maja ehitusaluse pinna suurendamise vastu,» lisas ta.

Holsmeri sõnul käis nende erakonna kontoris ka naine, kes tutvustas ennast kui juhtumiga seotud maakler, rääkis omapoolse loo juhtunust ning soovis, et partei lahendaks tekkinud olukorra.

Holsmer ütles, et tänas naist viisakalt ja lõpetas jutu.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ütles Postimees.ee`le, et Eliste juhtumi osas mingit uurimist algatatud pole.

Elistet ei õnnestunud Postimees.ee`l täna kätte saada. Mehe mobiilttelefon on välja lülitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles