Henrik Normann võeti muposse tööle ilma konkursita

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Normanni esimese tööpäeva hommik mupos.
Henrik Normanni esimese tööpäeva hommik mupos. Foto: Elu24

Keskerakondlasest näitleja Henrik Normann võeti munitsipaalpolitseisse tööle ilma konkursita, sest seadus ei nõua tema ametikoha täitmiseks avaliku konkursi korraldamist.


Nii kinnitas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil abilinnapea Taavi Aas, vastates ajakirjanike küsimusele.

Munitsipaalpolitsei juhataja Kaimo Järvik ütles eile Postimees.ee'le, et Normannile antud ametikoht oli ametikoht paar kuud olnud täitmata ja sinna otsiti pidevalt uut inimest. «Meil on ühele kohale ikka väga kõva konkurents, nii et loomulikult,» vastas ameti juht küsimusele, kas tööle tahtjaid oli veel.

Järviku sõnul otsib munitsipaalpolitsei pidevalt uusi töötajaid ja nii personalijuhile kui temale saabub igapäevaselt mitmeid töölesoovijate avaldusi, mis kogutakse kokku. Seetõttu ei osanud ta täpsustada Normanni konkurentide arvu sellele ametikohale. Ta lisas, et Normanni erakondlik kuuluvus ei mänginud tööle saamisel mingit rolli

«Munitsipaalpolitsei ameti peaspetsialisti ametikohale ei korraldatud avalikku konkurssi, sest kõik vakantsed ametikohad on avalikult Tallinna veebikeskkonnas pidevalt nähtavad. Samuti ei ole kohustust selliste ametikohtade täitmiseks moodustada ka konkursikomisjone,» teatas täna Raepress.

«Henrik Normanni soovi alusel alustati temaga kandidatuuri sobivuseks läbirääkimisi 2009. aasta juunis. Lõpliku otsuse kõikide sooviavalduste seast langetas ameti juhataja Kaimo Järvik selle aasta septembri algul. Ametlikult vormistati teenistusleping ja muud vajalikud dokumendid vahetult enne tööleasumist 26. oktoobril 2009. Tallinna linna vakantsed ametikohad on endiselt kõigile soovijatele nähtavad Tallinna linna kodulehel,» selgub pressiteatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles