Suurim häältekoguja jäi Kiilis võimust ilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiili vallas vahetus võim.
Kiili vallas vahetus võim. Foto: Toomas Huik

Kohalike omavalitsuste valimistel sai Kiili vallas kõige rohkem volikogu kohti vallavanema Vambo Kaalu juhitud valimisliit Kiili Oma Vald, kuid koalitsioonileppe moodustasid hoopis konkureeriv valimisliit Kiili Valla Külade Ühendus, Reformierakond ning Keskerakond.


Koalitsioonil on Kiili vallavolikogus viieteistkümnest kohast kaheksa. Opostitsiooni jääval Kiili Oma Vallal ja IRL-l kokku aga seitse kohta. Seega on koalitsiooni ülekaal napp.

Eile õhtul toimunud vallavolikogu istungil valiti volikogu uueks esimeheks Kiili Valla Külade Ühenduse esindaja Aimur Liiva ning aseesimeheks Keskerakonna esindaja Klara Orehova.

Vallavanema kandidaadiks on koalitsiooni poolt esitatud reformierakondlane Tarmo Vaik ning abivallavanema kandidaadiks Valeri Kukk Kiili Valla Külade Ühendusest.

Koalitsioonileping seab eesmärgiks lasteaiakohtade arvu suurendamise, valla laenukoormuse vähendamise ning valla juhtimise parandamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles