Riigiprokurör võitles pommimehe süüdimõistmise nimel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Ringmaa kohtupingis.
Märt Ringmaa kohtupingis. Foto: Toomas Huik

Tallinna ringkonnakohus arutas täna Pae tänava pommimehena tuntud Märt Ringmaa süüasjas esitatud kolme apellatsioonkaebust ja teeb otsuse novembri lõpus.

Kaebused esitasid nii süüdistatav Märt Ringmaa (70) ise, tema kaitsja vandeadvokaat Urmas Simon kui ka riigiprokurör Margus Kurm.

Kurm lammutas oma kõnes süüdistatava ja tema advokaadi apellatsioonkaebusi, väites, et need on pealiskaudsed ja üldistavad. Simon oli seepeale väga nördinud, et Kurm teda saalitäie inimeste ees valetamises süüdistas. Tema sõnul on ta lähtunud materjalist, mis on olemas kohtutoimikus. Süüdistatava poole arvates on paljud tehtud ekspertiisid arusaamatud ja fabritseeritud.

Kurm võitles kui lõvi Ringmaa süüdimõistmise eest ja märkis, et kohus võiks teha mööndusi menetlemisel tehtud apsakate osas, sest need ei ole nii põhjapanevad ega olulised, võrreldes Ringmaa toime pandud kuriteoga.

Ringmaa ja Simon taotlevad mehe õigeksmõistmist neis kahes plahvatuse korraldamise katses, milles Harju maakohus kohtualuse süüdi mõistis. Kurm taotleb Ringmaa süüditunnistamist kõigi plahvatuste korraldamises. Prokurör taotleb Ringmaale eluaegset vangistust.

Ringkonnakohus kuulutab otsuse välja 27. novembril kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles