Tallinn tahab Szolnoki turu korda teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Szolnoki keskuse hoone põles tänavu aprillis.
Szolnoki keskuse hoone põles tänavu aprillis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna abilinnapea Eha Võrk mainis, et vanasti oli Szolnoki restoran ja selle ümbrus Mustamäel üks esinduslikumaid kohti, nüüd aga ilmselt kõige jubedam piirkond linnaosas. Seetõttu tahabki linnavalitsus räämas Szolnoki turu korda teha.


Eeskuju ei ole vaja kaugelt otsida - see on tänavu täielikult uuenenud Nõmme turg.

Szolnoki turg kuulub praegu eraomanikele, kes siiani ei ole midagi ette võtnud kauplemiskoha kordategemiseks. Seetõttu on olukord sama keeruline, kui oli Nõmmel.

«Eks esmalt tulebki alustada tervisekaitse ameti temaatikaga,» märkis abilinnapea. «Samm-sammult tuleb astuma hakata ning piirkond korda teha ja turvalisus seal tagada. Kiiret lahendust ilmselt ei ole.»

Kas turu teeb korda omanik ise või tuleb midagi muude ette võtta, seda peavad näitama koosolekud, kus kõik osapooled kokku saavad. Järgmine nõupidamine toimub neljapäeval.

Võrk kinnitas, et Mustamäe vajab kindlasti korralikku turgu. Ta lisas, et Tallinna igas linnaosas võiks olla üks korralik aia- ning põllusaadustega kauplemise koht, suuremates linnaosades aga ehk isegi mitu.

Tänavu aprillis põles saladuslikel põhjustel maha kunagine Szolnoki restorani hoone, kus asus toidukaupade kauplus ning baar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles