Normann hakkab mupos teenima 16 700 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Normann ja linnapea Edgar Savisaar mais Nõmme turu pidulikul avamisel.
Henrik Normann ja linnapea Edgar Savisaar mais Nõmme turu pidulikul avamisel. Foto: Peeter Langovits

Tänavu kevadel Keskerakonnaga liitunud näitleja ja meelelahutaja Henrik Normann asus tööle munitsipaalpolitseisse, kus tema ülesandeks on teiste linnade munitsipaalpolitseidega heade suhete sisseviimine ning ka munitsipaalpolitsei meediakajastuse analüüsimine.

Mupo juhataja Kaimo Järvik ütles, et Normanni jaoks ei loodud uut ametikohta. «See ametikoht oli kogu aeg täidetud. Kuna eelmine töötaja ei tulnud katseajal oma ülesannetega toime, läksid meie teed temaga suvel juba lahku,» sõnas Järvik.

Nüüd on ametikoht paar kuud olnud täitmata ja Järviku sõnul on sinna pidevalt uut inimest otsitud. «Meil on ühele kohale ikka väga kõva konkurents, nii et loomulikult,» vastas ameti juht küsimusele, kas tööle tahtjaid oli veel. Kuid kas konkurentide seas oli veel teisigi Keskerakonna liikmeid? «Ma ei oska seda öelda, täitsa võimalik,» jäi ta esialgu mõtlema, ent lisas siis: «Keskerakonnas on väga head spetsialistid ja kui oled hea spetsialist ja erakonna liige, kasvõi reformikas - mis vahet seal on? Peaasi, et inimene suudab oma tööd teha.»

Järviku sõnul otsib munitsipaalpolitsei pidevalt uusi töötajaid ja nii personalijuhile kui temale saabub igapäevaselt mitmeid töölesoovijate avaldusi, mis kogutakse kokku. Seetõttu ei osanud ta täpsustada Normanni konkurentide arvu sellele ametikohale.

Kuuekuulise katseaja jooksul on vastse peaspetsialisti Normanni põhipalk ettenähtud astmepalgast ühe astme võrra madalam. Seega on mehe brutopalk esialgu 16 700 krooni ja tõuseb katseaja eduka läbimise järel 18 800 krooni peale.

Tööülesanne suhtluse arendamine

Ametijuhendi järgi on Normanni töökoha eesmärk «linna meediapoliitika ja avalike suhete põhimõtetest lähtuvalt ameti tegevust kirjeldava infovoo tõepärasuse jälgimine. Ameti maine kujundamisele kaasaaitamine meediasuhete korraldamise kaudu.»

Sellegipoolest ei saa Normannist nüüd mupo pressiesindajat - Järvik tõi hoopis Normanni peaülesandena välja teiste linnade munitsipaalpolitseidega suhtluse arendamise. «Me tahame, et Normann seda projekti veaks. Me saame kokku kolleegidega nii Riiast, Vilniusest... Kord kvartalis arutame oma tööplaane, sinna ringi tahame ka Valencia ja teiste Hispaania linnade mupod haarata,» rääkis ameti juhataja.

Normanni tööks meediasuhtluse osas jääb pigem analüüs. «Ta kindlasti hakkab analüüsima meedias meie kajastust, hakkab arutama, kuidas munitsipaalpolitseid paremini meedias kajastada,» loetles Järvik.

Seni on ajakirjanikud harjunud otse Kaimo Järvikuga kõigis munitsipaalpolitseid puudutavates küsimustes suhtlema. «Väljundiks jään ikkagi mina, see ei ole nii, et Kaimo kuskile ära kaob ja nüüd on Henrik Normann liinil,» kinnitas Järvik.

Väljavõte Normanni ametijuhendist
Teenistuskohustused:
* Kogub ja vahendab ameti tegevust puudutavat informatsiooni;
* osaleb nõupidamistel, seminaridel, Munitsipaalpolitsei Ameti järelevalvealastel operatsioonidel, avalikel üritustel;
* kogub, süstematiseerib ning säilitab meedias avaldatud ameti tegevust käsitlevaid artikleid.
* Koostab pressiteateid ja edastab need vastavatele meedia-organisatsioonidele;
* refereerib meedias avaldatud ameti tegevust käsitlevaid artikleid ja annab nendest ülevaate ameti juhatajale.
* Valmistab ameti juhatajale ette materjale suhtlemisel meediaga;
* koostab vastuseid ajakirjanduses avaldatud kriitikale;
* administreerib Tallinna veebilehel Munitsipaalpolitsei Ameti alamlehekülge, vastavalt vajadusele uuendab ja täiendab teavet sellel leheküljel.
* teeb koostööd linna ja teiste ametiasutustega ning ameti struktuuriüksustega;
* tagab temale teenistuskohustuste täitmiseks antud vara sihipärase kasutamise ja korrasoleku;
* täidab teisi osakonna juhataja poolt antud ühekordseid ülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles