Vabatahtlikud istutasid Lasnamäel puid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puude istutamine Lasnamäele Tondiloo parki.
Puude istutamine Lasnamäele Tondiloo parki. Foto: Mihkel Maripuu

Täna toimusid Lasnamäel puuistutustalgud, mille jooksul istutatati Tondiloo parki 300 puud.

Idee sai alguse ühe Lasnamäe elaniku unistusest muuta linnaosa rohelisemaks, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Minu Eesti 1. mai mõttetalgutel koguti kokku inimeste unistusi ja lubati nendest mõned siis ka täide viia,» rääkis peakoordinaator Henry Arnhold. «Ja üheks osutus Jelizaveta Nikolajeva unistus, et Lasnamäe võiks rohelisemaks saada.»

Jelizaveta enda sõnul oli nii suure rahvamassi kohale ilmumine talle suureks üllatuseks. «Nagu te näete, nad kõik teevad hetkel tööd, kuigi vihma sajab. Lapsed mängivad platsil ja tantsivad, mul ei ole lihtsalt sõnu,» oli idee algataja õnnelik.

Kodanikualgatuse «Teeme ära!» initsiaatori Rainer Nõlvaku hinnangul oli täna Lasnamäel puid istutamas umbes 500 inimest.

Nõlvak rääkis paar päeva tagasi Postimees.ee'le, et 1. mail võetakse kindlasti taas midagi suurt ette, kuid ühtki ideed lukku pandud pole. Ettevõtmise eesmärgiks võib saada eestlaste ja venekeelsete elanike lepitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles