Miljonite omastajat ähvardab vara konfiskeerimine

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Raigo Pajula.

Riigiprokurör nõudis täna Harju maakohtus kolmest firmast üle 6,25 miljoni krooni omastamises süüdistatavale mehele osaliselt reaalset vanglakaristust ning temalt kuriteoga tekitatud kahjude hüvitamiseks vara konfiskeerimist.


Riigiprokurör Helga Aadamsoo nõudis Mihkel-Kaspar Kuusemetsa (29) süüdimõistmist suureulatuslikus omastamises ja rahapesus ning tema karistamist nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, millest tal tuleks reaalselt vanglas ära kanda kuus kuud, teatas

ERR Uudised

.

Riigiprokurör palus karistuse ülejäänud osa ehk neli aastat määrata Kuusemetsale tingimisi viieaastase katseajaga ning keelata tal kolme aasta jooksul kuuluda äriühingute juhtorganitesse. Ühtlasi taotles prokurör Kuusemetsalt kuritegelikul teel saadud vara konfiskeerimist 6 254 000 krooni väärtuses, mida vähendatakse tsiviilhagide võrra ehk 2 547 000 krooni ulatuses.

Süüdistuse järgi omastas Kuusemets 2006. aasta juulist septembrini ühelt osaühingult 3 707 000 krooni, juulist detsembrini ühelt osaühingult 2 322 000 krooni ning oktoobris veel ühelt osaühingult 225 000 krooni. Kuusemetsal oli nendes firmades tehingute tegemisel allkirja õigus, mistõttu rahade omastamine kulges viperusteta.

Kohus langetab Kuusemetsa kriminaalasjas otsuse 3. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles