TTÜ ja sisekaitseakadeemia sõlmisid koostöö raamlepingu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Reio Avaste

Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) rektor Peep Sürje ja sisekaitseakadeemia rektor Priit Männik allkirjastasid teisipäeval koostöö raamlepingu järgnevaks viieks aastaks.


Sõlmitud lepingu kohaselt edendavad TTÜ ning sisekaitseakadeemia teadus- ja arenduskoostööd majanduse, haldusjuhtimise, keemiatehnika ja -tehnoloogia, elektrotehnika ja automaatika, materjaliteaduse, infotehnoloogia, keskkonnatehnika ning soojus- ja ehitustehnika alal.

Kõrgkoolide koostöö on edukalt kulgenud juba pea kümme aastat. Sarnaselt varasemaga jätkatakse haldusjuhtimise ühiste magistriõppekavade arendamist ja tehakse koostööd tehnikavaldkonna õpetamisel.

«Pikaaegne, hästi laabunud ja tulemuslik koostöö kahe eripalgelise kõrgkooli vahel on hea näide ressursside arukast ja otstarbekast kasutamisest Eesti kõrgharidusruumis,» ütles Peep Sürje.

Priit Männik lisas, et koolide ühine haldusjuhtimise magistriõpe tugineb TTÜ halduserialale ning nii sisekaitseakadeemiale kui kogu Eesti päästeala töötajatele vajalikule mistahes kriiside lahendamise kompetentsile.

«Seni on sellelt õppesuunalt saanud magistridiplomi 62 sisejulgeoleku valdkonna spetsialisti ja praegu on teadmisi omandamas veel kümmekond magistranti nii sisekaitseakadeemiast kui riigiametitest,» ütles Männik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles