Harku valla naabrusse tuleb uusasum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähetorni tänava ümbruse maastik talvel.
Tähetorni tänava ümbruse maastik talvel. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil Tähetorni 98 kinnistu detailplaneeringu, millega soovitakse luua võimalused rajada ligi 11 hektari suurusele alale ridaelamud ja kuni neljakorruselised korterelamud.


Tähetorni 98 kinnistu soovitakse jagada elamumaa kruntideks, millele saaks ehitada neli ridaelamut, kümme 4-, kaheksa 3- ja viis 2-korruselist kortermaja.

Ühtlasi algatab linnavalitsus keskkonnamõju strateegilise hindamise, sest elamurajooni rajamine väärtusliku maastiku ja kõrghaljastusega piirkonda toob eeldatavasti kaasa olulise keskkonnamõju.

Planeeringuala asub Haabersti linnaosas Paldiski maantee ja Kadaka puiestee vahelisel alal Tähetorni tänava vahetus läheduses. Suure osa alast hõlmab võsastunud jäätmaa, samuti on seal rohkesti liigniisket lodumetsa, kuivemates kohtades segametsa ja kuusikuid. Tähetorni 98 kinnistu on endine karjamaa, mille kõige väärtuslikum osa on tammede ja kiviaedadega vana segamets ala kirdenurgas.

Kinnistu omanik on kinnistusraamatu järgi OÜ Renaldi.

Arhitektuurse ja mahulise visiooni koostamisel on lähtutud olemasolevast keskkonnast ja tõenäoliste arengute analüüsist planeeritava ala ümbruses. Kogu ala on jagatud kaheks erinevaks pooleks, mida eraldab lai rohekoridor. Idapoolsesse ossa jääb ridaelamute ning läänepoolsesse kortermajade ala. Majade vahele jäävad avaliku kasutusega hoovid ja haljasalad.

Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles