Kartulite ja küttepuude soovijaid on oodatust vähem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn jagab abivajajatele küttepuid ja talvekartuleid.
Tallinn jagab abivajajatele küttepuid ja talvekartuleid. Foto: Toomas Huik.

Oktoobri keskpaiga seisuga olid Tallinna linnaosad võtnud talvekartulit vajavatelt peredelt vastu 730 ning küttepuude soovijatelt 125 avaldust, mis ka rahuldati.


Kuna avalduste esitamise lõpptähtaeg on täna, siis tuleb abivajavaid peresid kindlasti juurde. Tõenäoliselt jääb aga saavutamata see tase, mille pakkus välja Tallinna abilinnapea Merike Martinson. Nimelt ütles ta kartuli- ja küttepuude varumise kampaania käivitamisel, et pealinnas võib talvekartulit vajada ligi 2000 ning küttepuid 200 peret.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Varur Keldrima kinnitas, et linnaosavalitsused teevad abivajajate avaldustest kokkuvõtted 23. oktoobril ning sotsiaal- ja tervishoiuamet 26. oktoobril. Siis peaks ka lõplikult selge olema, kui paljud tallinlased talveabi soovisid.

Talvekartuli varumise riigihanke võitis Võrumaal tegutsev füüsilisest isikust ettevõtja Luule Jürisaar, kes pakkus kõige madalamat hinda ehk 4 krooni kilo eest. Selle raha sees on nii käibemaks kui kartulite 40 kilogrammi suurustes kottides tallinlastele kojuvedu.

Küttepuude konkursi võitis Hiiumaal tegutsev osaühing Halupuu, pakkudes ruumimeetri hinnaks 566 krooni. Ka see hind sisaldab nii käibemaksu kui puude kojuvedu. Iga soovija, kelle avalduse linnaosa esitatud tingimustele vastavaks tunnistas, saab kaks ruumi kuivi halupuid.

Keldrima ütles, et 13. oktoobri seisuga on küttepuid koju kätte veetud 53 leibkonnale ning kartuleid 120 leibkonnale. Hiljemalt novembri lõpuks peaksid kõik abivajajad kartulid ja puud kätte saama.

Avalduse talvekartulite või küttepuude saamiseks said linnaosavalitsusele esitada Tallinna elanikud, kes on 2009. aastal saanud toimetulekutoetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles