Homopaar: ootame huviga valla uut otsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond
Perekond Foto: Caro / Scanpix

Tallinna halduskohtust täna õiguse saanud samasooliste pere ütles, et ootas kohtult sellist otsust ja jääb nüüd huviga ootama Viimsi vallavalitsuse uut otsust nende peretoetuse taotluse kohta.

«Muidu poleks me ju kohtu poole pöördunudki. Saime kinnitust oma usule, et elame ikkagi demokraatlikus Euroopa Liidu riigis ja et Eesti riigis on kohus, kes kaitseb selliseid peresid, nagu meie oma seda on,» ütlesid kolme last kasvatavad naised Postimees.ee'le.

«Nüüd ootame, et Viimsi vald lähtuvalt kohtuotsusest vaatab meie jaanuaris esitatud avaldused uuesti üle ning rahuldab need,» lisasid naised. Nende hinnangul peaks vallavalitsus olema päris rumal, kui astuks nii õiguskantsleri kui ka kohtu vastu ega seda teeks.

«Pealegi ootame huviga, kuidas vald lahendab nüüd sõidutoetuste andmise oma uue määruse kohaselt, mille järgi on endiselt meie peret võimalik diskrimineerida. Kohus ütleb vallale ette oma otsuses, et tühistage see nõme volikogu määrus ja kui ei tühista, siis Viimsi vald võib olla kindel, et eitava vastuse puhul meie oma laste heaolu nimel alla ei alla,» kinnitasid nad.

Küsimusele, kas naised ootavad nüüd vallavalitsusest vabandust, vastasid nad, et oleks oodanud seda juba ammu.

«Eriti tobe tundus vallavanema õigustus, et nii võivad ka kõik üksikemad hakata kokku elama ja saada vallalt toetust. No kas vallavanem ei saa aru, et sellisel juhul on see maksupettus ja me ei luba end tembeldada maksupetturiteks!»

Teisalt on nende sõnul küsimus pigem selles, et kui neil on õigus saada toetust ja nad seda vajavad, siis see ju ongi sotsiaaltoetuse andmise eesmärk.

«Mida õppisime sellest loost? Ei tohi anda alla, kui usud enesel õigus olevat. Oma laste õiguste eest tuleb alati vanematel (antud juhul siis emadel) võidelda, sest lapsed seda ju ise teha ei saa.» Samuti lubasid naised, et ei kavatse kunagi valida Viimsi vallavalitsust juhtivat erakonda IRLi, sest juhtunu näitas eredalt, et see partei ei ole tavapärasest mudelist erinevate perede suhtes mõistev ega sõbralik.

Tallinna halduskohus tühistas täna Viimsi vallavalitsuse korralduse, mille alusel jäeti samasooliste perekonna taotlus peretoetuse saamiseks läbi vaatamata ja neile toetus määramata. Halduskohus andis vallavalitsusele kohustuse taotlus uuesti läbi vaadata. Kohus märkis põhjenduses, et Viimsi vallavalitsuse arusaam, et perekonna moodustab ainult abielus olevad mees ja naine, pole õige ja ka samasooliste isikute perekond mahub täpselt samamoodi perekonna mõiste alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles