Esimene valija ootas jaoskonna avamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Humanitaargümnaasiumis käis täna esimesena valimas Paul Oeselg.
Tallinna Humanitaargümnaasiumis käis täna esimesena valimas Paul Oeselg. Foto: Uwe Gnadenteich

Esimene valija oli Uue Maailma serval Tallinna Humanitaargümnaasiumis kohal juba enne üheksat ning pidi mõne minuti ootama, kuni valimiskomisjon ennast laua taha sättis ja paberid laiali laotas.


56-aastane ehitaja Paul Oeselg veetis valimiskabiinis mitu minutit, sest nagu selgus, polnud tal prille kaasas ning ilma nendeta võttis valimisprotseduur aega. Vahepeal pakkus valimiskomisjoni esimees eismesele valijale lausa oma prille, kuid too sai siiski niisama hakkama.

Hommikuse kellaaja kohta arvas Oeselg, et pole midagi vara. Et täitsa normaalne aeg üles tõusta ja väike jalutuskäik teha, seda ka pühapäevahommikul. Mingit erilist põhjust tal nii vara valima minna polnud.

Oeselg hääletas Keskerakonna poolt. «Asjad võiksid alati paremad olla, kui nad on, aga mulle meeldib, kuhupoole need Tallinnas liiguvad,» ütles mees Postimees.ee'le pärast hääletamist.

Jaoskonnakomisjoni liikme Maarika Reindorffi sõnul on koju jäänud prillid kõige väiksem mure, millega komisjoniliikmetel tuleb tegemist teha. «Mõnel inimesele käed värisevad nii hullusti, et ta ei suuda kuidagi numbrit valimissedelile märkida. Me ei saa sellisel juhul kuidagi aidata ka, sest valimissedeli peab ju igaüks ise täitma. Selliseid probleeme on vanemat inimestega, aga lõpuks saavad nemadki alati hakkama,» rääkis Reindorff.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles