Savisaare käärid klõbistasid valimiskuul üle päeva

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galerii avamistest, kus Tallinna linnapea Edgar Savisaar enne valimisi osales. Et vaadata pilti suuremalt, kliki ülaservas oleval suurendusklaasil.
Galerii avamistest, kus Tallinna linnapea Edgar Savisaar enne valimisi osales. Et vaadata pilti suuremalt, kliki ülaservas oleval suurendusklaasil. Foto: Pm

Linnapea Edgar «Avaja» Savisaare päevad on juba teist kuud täidetud ühelt avamisürituselt teisele tormamise ja kääride klõbistamisega. Vahetult valimiste eel on päevi, mil Savisaarel tuleb avada lasteaed ja paar tundi hiljem uus spordisaal.


Avamisgalerii vaatamiseks kliki siin!

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar suudab teha nii kartulijagamisest, kainestusmaja avamisest kui ka supiköögis käimisest meediasündmuse. Kaamerad on kohal jäädvustamaks iga linnapea sammu ning meedia tihtipeale leebelt öeldes iroonilisest suhtumisest ei lase ta end mõjutada.

Savisaar on leppinud meedia teravdatud tähelepanuga tema valimiseelse avamiskire vastu. «Aga selle kääriralli juures ei tohi mälu kaotada, sest eelmisel aastal oli samuti palju avamisi, kuid suund oli pisut teine - siis avasin rohkem korda tehtud koole kui tänavu, pea iga nädal tuli avada uus munitsipaalmaja ja valmisid erinevad tee-ehitusobjektid,» ütles Savisaar.

Millegipärast saab aga suurem osa objektidest valmis siiski vahetult enne valimisi. Või kas ikka päriselt valmis saavad, sest humoorika kainestusmaja avamise järel tuli välja, et reaalne töö läheb seal lahti alles kuu aja pärast. Kiiruga oli tarvis punase-vaiba-üritus teha ka Solarises, kus veel avamispäeval käis maja ümber ja sees kibe töö ning esimene õnnetus ei lasknud end pikalt oodata.

Avamisi on nii palju, et kõikjale linnapea isiklikult ei jõua ning Savisaar annab lahkelt võimaluse ka oma kaasvõitlejatel valimiste eel tehtud töö eest au ja kuulsust napsata.

Teised superavajad on abilinnapead Kaia Jäppinen, Merike Martinson ja Deniss Boroditš. Viimane avas sel nädala näiteks 2,2 miljonit krooni maksma läinud jäätisekohviku. Eile avas Martinson Audentese tennisehalli, Savisaar aga munitsipaalpolitsei uue hoone. Tänaseks valimiseelseks päevaks linnapeal avamisplaane enam pole.

Kui Savisaar ise ütleb, et kääriralli puksus kolmandal käigul ka juba läinud aastal, siis tänavu pandi gaas põhja siiski septembris. Nii aprillis kui ka mais tuli Savisaarel kääre klõbistada kahel korral, juunis korra ja juuli oli täiesti avamisvaba. Augustis tehti soojenduseks kolm kääriklõpsu, septembris 11 ja oktoobrikuu esimese 16 päeva jooksul osales Savisaar kümnel avamisüritusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles