Eramaale tee rajanud Rae vald sattus kriminaaluurimise alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eramaa omanikud märgistavad aina sagedamini oma valdusi keelumärkidega..
Eramaa omanikud märgistavad aina sagedamini oma valdusi keelumärkidega.. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Maaomaniku nõusolekuta Lagedi alevikus asuvale kinnistule sõidutee rajanud Rae vald sattus kriminaaluurimise alla.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas kinnistuomaniku Mare Saksa avalduse alusel kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb vargust ehk võõra vallasasja ebaseaduslikku omastamist, kirjutab ERR uudisteportaal.

Saksa avaldusest selgub, et Rae vald rajas mullu augustis ilma tema nõusolekuta Lagedi alevikus tema kinnistule sõidutee osa, mille käigus lõhuti drenaažikaev koos torustikuga, ilupuu ja piiripost ning veeti kinnistult ära mulda.

Rae vallavanem Raivo Uukkivi ütles, et tee ehitati kinnistule vallavalitsuse otsusel vastavalt kehtestatud planeeringule, mida omanik ei vaidlustanud.

Rae valla poolt selle tee võimalikult lühikese aja jooksul rajamine oli tingitud tekkinud hädaolukorrast ja ülekaalukast avalikust huvist, sest arendajalt krundid ostnud inimesed ei saanud koju, kuid arendaja ei reageerinud, lisas Uukkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles