Retseptiärikaid ähvardab kuni 15-aastane vangistus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade retseptiärimehe Andre Ernesaksa Tallinna Karu tänava korteri aknasse.
Vaade retseptiärimehe Andre Ernesaksa Tallinna Karu tänava korteri aknasse. Foto: Liis Treimann

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse 38-aastast Andret ja kaht endist arsti Tallinnas Karu tänaval asuvas korteris peetud retseptiäris.

Kolmveerand aasta jooksul üle 1500 ebaseadusliku retsepti väljastanud isikuid süüdistatakse ebaseaduslikus majandustegevuses ja psühhotroopsete ravimite ebaseaduslikus väljastamises, teatas prokuratuur.

Andret (38), Aleksandrit (56) ja Milvit (74) süüdistatakse selles, et nad tegelesid ajavahemikul 2008. aasta juulis 2009. aasta märtsini Tallinnas Karu tänaval asuvas korteris OÜ Calendula nimel ebaseadusliku tervishoiuteenuse osutamisega.

Nimelt ei olnud Andrel tervishoiuteenuse osutamise luba ega arstilitsentsi. Milvil ja Aleksandril oli küll arstilitsents, kuid tegelikult nad selles osaühingus ei töötanud ega olnud neil ka lubatud selles korteris tervishoiuteenust osutada.

Sisulist tervishoiuteenust süüdistatavad ei osutanudki. Nad jätsid vastuvõtul käinud isikute tervisliku seisundi fikseerimata, kuid väljastasid sellegipoolest võltsitud ravimiretseptid mitmete narkootilisi ja psühhotroopseid aineid sisaldavate ravimite ostmiseks. Peamiselt olid klientideks Soome kodanikud.

Kokku tuvastati, et süüdistatavad väljastasid 1553 ravimiretsepti, millest 1525 retsepti alusel osteti Tallinna apteekidest narkootilisi või psühhotroopseid ravimeid.

Andrele, Aleksandrile ja Milvile esitati süüdistus korduvas ning grupis toime pandud narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises, tegevusloata ja keelatud tervishoiuteenuse osutamises ning dokumentide võltsimises. Andrele esitati lisaks süüdistus tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamises ja Aleksandrile joobes juhtimises.

Selliste kuritegude toimepanemise eest süüdimõistmisel võib isikut maksimaalselt karistada 15-aastase vangistusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles