1200 töötut on saanud Tallinnas tööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisisaatjaks või koristajaks soovis Tallinna autobussikoondises tänavu mais palju töötuid.
Reisisaatjaks või koristajaks soovis Tallinna autobussikoondises tänavu mais palju töötuid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinnas on tänavu avalikel ehk heakorratöödel osalenud 559 töötut, 539 pealinlast on asunud tööle linna loodud sotsiaalsetel töökohtadel ning erasektoris on linna toetusmeetme abil loodud juunist alates täiendavalt 141 sotsiaalset töökohta.


Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul annab linna heakorratöödel osalemine töötuks jäänud inimestele võimaluse kas või ajutiselt teenida 27 - 35 krooni tunnis. Tänavu on linnaeelarvest selleks otstarbeks eraldatud 2,4 miljonit krooni.

Praeguse seisuga on trammi- ja trollibussikoondises tööl 177 reisisaatjat ja 39 koristajat ning autobussikoondises 263 reisisaatjat ja 60 koristajat. Lähiajal alustavad nendes ettevõtetes reisisaatjatena tööd veel 80 inimest.

Sotsiaalsete töökohtade loomise toetamise näol erasektoris on tegemist linna uue toetusmeetmega, mis käivitus tänavu juunis. Sellest ajast alates on linn otsustanud rahastada 141 uue sotsiaalse töökoha loomist kokku 16 ettevõttes kogusummas 8,1 miljonit krooni. Keskmine töölepingu pikkus on ettevõtetes üheksa kuud.

Mutli sõnul toetab linn firmades ühe loodud sotsiaalse töökoha palgakulusid koos maksudega kuni 5800 krooni ulatuses kuus. Ettevõtte omafinantseering peab olema vähemalt kolmandik abikõlblikest kulutustest.

Tallinna abipaketi raames on selleks aastaks sotsiaalsete töökohtade loomise toetamiseks planeeritud 10 miljonit krooni. Sotsiaalsete töökohtade toetuste taotluste vastuvõtt jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles