Ekspert: Solaris ei oleks tohtinud saada kasutusluba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise keskuse kino, kus ripplagi alla langes.
Solarise keskuse kino, kus ripplagi alla langes. Foto: Liis Treimann

Riiklikult tunnustatud ehitusekspert, Maaülikooli õppejõud Kaarel Sahk ütles eile «Aktuaalse kaamera» uudistes, et kasutusloa saab ehitisele anda alles siis, kui viimanegi pintslitõmme on tehtud. Solarise keskuse avamise eel käisid aga seal veel mitmesugused tööd.


Solarise keskuse juhataja Peeter Rebane kinnitas samas, et keskus sai Tallinna linnavalitsuselt kasutusloa avamisele eelnenud päeval, kusjuures ilma ühegi märkuseta.

Sahk mainis, et tavaliselt kulub ehitise kasutusloa saamiseks paar nädalat. Kasutusluba on haldusdokument, mille väljastab kohalik omavalitsus.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas peab eksperdi kommentaari asjatundmatuks. Abilinnapea sõnul on ekslik väide, nagu saaks kasutusloa anda vaid siis, kui viimased ehitajad lahkunud.

«Suur hoone paljude rentnikega on paratamatus muutumises - seal töötavad pidevalt sisekujundajad, mööblipaigaldajad, kaubapaigutajad jne,» selgitas Aas Raepressi vahendusel.

Aasa sõnul ei ole siseviimistlejate tegevus seotud hoone enda kasutusloaga, vaid viimane on praeguste seaduste järgi seotud hoone konstruktsiooniliste, tuleohutuslike jmt küsimuste kontrollimisega.

Sellest tulenevalt kaasati kasutusloamenetlusse omaniku järelevalve, ehituse peatöövõtja, projekteerija, Harjumaa ja Tallinna tervisekaitse, päästeameti, tööinspektsiooni, TKA Keskkonnakaitse, linnaosa, Tallinna kultuuriväärtuste ameti, transpordiameti, kommunaalameti esindajad, hoone konstruktor ja tellija.

«Keegi ehitise ülevaatusele kaasatud isikutest ei ole ühelegi puudusele viidanud ega pole märkusi ehitise kohta teinud,» kinnitas Aas.

Abilinnapea sõnul pole ripplaed, nagu ka muud ruumide kujundus- ja sisustuselemendid, praeguste seaduste järgi seotud ehitusloaga ja ükski kord ei nõua nende kontrollimist seoses hoone kasutusloaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles